Subaru: Tuurlijk maken we een STi van de Levorg

Kijk mam, een aziaat met drie spleetogen. Goed, de Subaru Levorg die kende je al. Boxer voorin, vier wielen aangedreven en ruimte voor de hond/kind/burgerlijke spullen. Eh, de lifestyle accessoires natuurlijk. Duw er een STi motor in.

Sinds de Levorg een jaar geleden op de Europese markt kwam werd een ongedefinieerd aantal van de stationwagen op de Nederlandse weg gezet. Blijkbaar vond Subaru het daarom tijd voor een actiemodelletje en tadaa, het werd de Levorg STi. Wie had dat kunnen voorspellen? 

Nu we het toch over voorspellen hebben, wie kan er voorspellen wat de naam Levorg betekent? Niemand waarschijnlijk, want het is een afko. LEgacy, reVOlution, touRinG. Je zal wel een Japanner moeten zijn om de nuance te begrijpen.  Achter die afkorting komt dus binnenkort nog een afko te staan: STi. Die is in ieder geval een stuk fijner in de oren. Niet alleen qua naam, maar ook op het gebied van de klanken die uit de uitlaat komen. Hoewel, de Levorg STi Concept die ze vorig jaar in Tokio al teaseden, had alleen maar een beetje opgeflufte 2.0 liter motor. Het is toch wel te hopen dat ze de 2.5 liter uit de WRX voorin proppen.

Of de auto nou echt mooier is geworden van de behandeling door Sports Tourer international zullen we maar even in het midden laten. En of de auto mooi was om mee te beginnen, daar hebben we het maar helemaal niet over. Laten we het wel even hebben over de luchthapper op de motorkap, want waarom zou je in een eenvoudige familiebak een groot gat in een motorkap zagen? Hoe hebben ze dat geval in vredesnaam door de voetgangersveiligheidstest gekregen? Vragen, vragen.

Antwoorden hebben we ook. Of eigenlijk niet. Nee, we weten niet precies welke motor erin komt te liggen, maar beter dan de 1.6 of de 2.0 is niet zo moeilijk te regelen. Subaru heeft maar een ding echt duidelijk gemaakt, en dat is dat de machine in de zomer debuteert.