BMW i8 ontvangt Italiaanse verfdouche

Kent u Lapo Elkann? Nee? Dan heeft u een wezenlijk hiaat in uw kennis. Lapo is het enfant terrible van de Agnelli-clan met een voorkeur voor Ferrari's, design en dure maatpakken. Tegenwoordig doet Lapo aan customizing, dit is zijn kijk op de BMW i8.

Laat ons u snel door de kleurrijke geschiedenis van Lapo loodsen. In 1977 geboren, en bijna het loodje gelegd in 2005. In oktober van dat jaar (vlak na zijn verjaardag) werd een 28-jarige Lapo in comateuze toestand door de hulpdiensten uit een huis in een Turijnse achterbuurt gevist. De kleinzoon van Gianni Agnelli had zich -in gezelschap van 3 transsexuele dames/heren van lichte zeden- iets teveel tegoed gedaan aan een berg coke, waarop zijn rikketik het bijna begaf, Ach ja, we've all been there. Gelukkig kwam Lapo er weer bovenop om de wereld te verblijden met zijn unieke stijl en dandy'isme.

Broer John Elkann bekleedt een hoge functie bij Ferrari, zijn flamboyante broertje Lapo vergaarde toch vooral faam met allerhande escapades buiten de auto-industrie. Uiteindelijk werd de automotive wel zijn werk, Lapo mocht het even proberen bij Ferrari's tailor made-divisie en als stijlconsulent voor Fiat, maar is inmiddels voor zichzelf begonnen.

Zijn bedrijf Garage Italia Customs verfraait naar wens automobielen, graag Italiaans, maar ook voor sexy Duitse hybrides draait GIC (niet te verwarren met de Groninger Internet Courant) zijn hand niet om. 

Waar de meeste auto-nabehandelaars zich beperken tot een spoilertje en een stukje extra koolstofvezel pakt GIC het iets opvallender aan. Deze i8 moet een rijdend kunstwerk zijn, met een wrap die is geïnspireerd op het schilderij “Lampada ad Arco”, van Giacomo Balla. De Italiaan is een prominent figuur in de kunststroming van het futurisme, wat meteen de naam van de auto verklaart. 

De wrap van de i8 “represents a street lamp powered by electricity under moonlight”. Jazeker. Uiteraard is elektriciteit een groot thema in de i8, dus dat is heel symbolisch enzo.

Later dit jaar zal de i8 Futurism Edition - gemaakt ter gelegenheid van 50 jaar BMW Italië - de Mille Miglia gaan rijden, vergezeld door een 328i met achter het stuur Sergio Solero, de eindbaas van BMW Italië.