Wetenschap: lichtgekleurde auto's zijn goed voor walvispopulatie

Dag allemaal en welkom bij ons programma Wetenschap tegen Foutvolk (WTF). Deze aflevering besteden we aandacht aan de nieuwste bevindingen op het gebied van auto's en milieu. Wist u bijvoorbeeld dat er per verkochte auto, drie diersoorten bij komen?

Natuurlijk wist u dat niet. Niet omdat het niet waar is, maar omdat u een domrechts sujet bent. Laat ons u meenemen naar de wondere wereld van feiten voor Betere Mensen. In het prestigieuze tijdschrift Science verschenen onlangs baanbrekende onderzoeksresultaten over de geweldige invloed van lichtgekleurde auto's op het milieu. Ze gaan de opwarming van de aarde tegen. De zonnestralen worden namelijk grotendeels weerkaatst. De warmte wordt niet geabsorbeerd, maar terug gestuurd de atmosfeer en het heelal in, retour naar de Grote Mechaniciën. Mooi hè? Dit betekent overigens ook dat veganisten in zompig-neerslachtige zwarte kleding schuldig zijn aan de opwarming van de aarde.

Wij van WTF stellen voor dat we hier onmiddellijk beleid op maken en de verkoop van SUV's in stemmig zwart verbieden. Belangrijker is echter dat we de verkoop van lichte en vrolijk gekleurde auto's als een gek stimuleren met belastinggeld dat we aftroggelen van mensen uit Het Reservaat, Hilversum en die eerdergenoemde veganist (die overigens ook blauw haar heeft, dus die krijgt een fiscale korting).

Voorts publiceerde Nature een studie waaruit blijkt dat wilde dieren die hun habitat delen met auto's, tot 84 keer ouder worden dan die animale sukkelaars in het regenwoud. De Onderzoekers verklaarden deze fantastische toename aan de eerdere en sterkere ontwikkelingen van links-rechts-links kijken. De evolutie neemt een hoge vlucht door auto's, daar dieren deze techniek niet alleen toepassen wanneer ze willen oversteken, maar dit ook op andere momenten doen. Dit stelt hen in staat veel eerder hun natuurlijke vijanden op te merken. Er zijn op de Veluwe babyvosjes gevonden van maar liefst 24 jaar oud.

Wij van WTF stellen daarom voor om deze dieren nog indringender kennis te laten maken met de zegeningen van de auto, voor hun eigen bestwil. Daartoe willen wij voorstellen de snelheidslimiet op de A1 en A12 af te schaffen en een minimumsnelheid van 180 kilometer per uur te hanteren. Wij zullen boswachters laten omscholen om automobilisten die dit niet halen en de boel maar ophouden, uit de gezonde populatie te schieten.

Dit is allemaal niet ironisch. Dit is precies zoals objectieve Nederlandse media reageren op tegenvallende cijfers over de effecten van milieuzones. Prettige dag nog en vergeet niet: wetenschap speelt altijd een faciliterende, nooit een doorslaggevende rol. *Morning has broken fading out*