Nieuwe Aston Martin Vanquish Zagato = NSFW

Aston Martin en designhuis Zagato gaan al 55 jaar terug. Samen maakten ze vanaf de DB4 een viertal schitterende auto's, en nu kan een vijfde pareltje bijgezet worden. Dit de Vanquish Zagato Concept, met een body die geheel uit carbon is opgetrokken.

De Vanquish volgt vijf jaar na de V12 Zagato, en natuurlijk zijn alle bekende Zagato-elementen present, waaronder een grille vol 'z'-jes (hier gevuld met twee ronde LED-mistpitten) en een double bubble dak. Oorspronkelijk was dit laatste  functioneel, om ruimte te maken voor de helm van racers, maar bij Zagato werd het een altijd terugkerend designelement. De daklijn werd ingenomen, waardoor de heupen extra geprononceerd zijn. Ook het feit dat de stijlen van het dak niet precies aansluiten op de achterkant zorgen voor een interessant effect.

Op de achterkant vinden we tussen de scherpe lijnen een uitklapbare spoiler. De hoog opgetrokken diffuser heeft vier uitlaatpijpen en achterlichten die met hun 'bladed LED's' ontegenzeggelijk aan de Vulcan doen denken. De buitenspiegels werden met de One-77 in het achterhoofd getekend.

De atmosferische 5,9 liter V12 werd opgevoerd naar 600 pk, en daarnaast belooft Aston Martin enhanced driving dynamics. Voor wat het waard is, op een concept..

In het interieur vinden we veel 'z'-jes, koolstofvezel met visgraat-motief en natuurlijk leer. Sjiek leer. De met Andrea Zagato en zijn team in Gaydon ontworpen Vanquish Zagato Concept debuteert dit weekend op het door BMW gesponsorde Villa d'Este Concorso d'eleganza, aan het Italiaanse Comomeer.