VIDEO. De toekomst van autorijden is nu, slapen doe je in de file

Een volgeladen accu, dat is handig in een Tesla. Ook voor de bestuurder. Powernappen met de autopilot aan is daarom de toekomst, eindelijk eens wat zinvolle tijdsbesteding in de file.

Ja, de hoax is strong in this one, maar het kan natuurlijk ook zomaar echt gefilmd zijn op een of andere freeway in de VS. Het mag allemaal nogal awesome zijn in de VS, maar er zijn ook verdomd veel malloten te vinden in dat land. Men neme een Tesla Model S met de laatste firmware erop en gaat in een file van een degelijke lengte staan. Autopilot aan en lean back. Als je dan ook nog even je Apple Watch zodanig programmeert dat hij je wakkermaakt als je aan het einde van de file bent gekomen, dan ben je aan het winnen.

Mocht je een agent tegenkomen dan is er ondanks je gediplomeerde robotchauffeur een probleem: het mag niet. Waarom? Tja, vliegtuigen hebben ook al jaren autopiloten en als je ooit een piloot slapend aantreft achter de knuppel dan weet je dat zijn laatste dagje in het vliegtuig is geweest. En in de lucht rijden toch een stuk minder tegenliggers dan op de grond. Zeg niet dat we niet gewaarschuwd hebben.