'Clarkson-fanboys moeten volwassen worden'

Als je zo graag naar Jeremy Clarkson wil kijken, dan krijg je in de herfst daar de tijd voor. Grow up, move on, wait for the new show to come out. Was getekend, een nieuwe Top Gear-presentator

Rory Reid was in zijn Youtube-video's al niet op zijn mond gevallen en is deze eigenschap als Top Gear-gezicht nog niet verloren. De minst bekende soldaat van het nieuwe legioen presentatoren heeft het helemaal gehad met de fanboys die alles anders dan de drie TG-veteranen bij Top Gear afkeuren. "Clarkson, Hammond en May hebben waarschijnlijk niet zoveel liefde voor jou als jij voor hen. Hou ze vooral lekker dicht bij je hart, maar besef wel dat de ze waarschijnlijk geen zak om je geven", zo spreekt een stellige nieuweling.

"Als je zoveel van ze houdt: ze hebben eind dit jaar een programma op Amazon dat absoluut briljant gaat worden. Dus je kan ze gewoon bekijken. Word volwassen, ga verder met je leven en wacht op de nieuwe show. En daar bovenop krijg je ook nog een nieuwe autoshow, die je misschien ook wel briljant of middelmatig of wat dan ook gaat vinden. Het punt is dat je niets hebt te verliezen, dus ga verder met je leven!" Duidelijke taal van de man die vanaf komende zondag is te zien bij de BBC.

De debutant heeft ondertussen wel al ondervonden dat de BBC streng meekijkt met de capriolen van het nieuwe team en dat hij niet dezelfde dingen kan zeggen als op Youtube. "Het probleem is dat het een wereldwijde show is en de producers zijn zich er bewust van hoe de kijkers het wereldwijd beleven. Als ik praat over de tepels van pornosterren of de kousen van een dode prostituees dan kan dat bepaalde mensen misschien boos maken. Je moet heel voorzichtig zijn."

Reid zal dit seizoen in vier van de zes afleveringen te zien zijn met een segment waarin hij een of meerdere auto's aan de tand voelt. Daarnaast presenteert hij samen met rubberbrander Chris Harris Extra Gear; een half uur durende show die direct na Top Gear wordt uitgezonden op BBC 3. Hierin zal het duo de kijkcijfers extra uitmelken achtergronden, een blik achter de schermen en slap geouwehoer brengen.