Formule 1 kijken in Monaco? Dit ben je kwijt

Er is eigenlijk maar een Formule 1-race die echt leuk is om te bekijken en dat is die van Monaco. Zeker met een Nederlandse contender in het spel. Dus onze Reiseführer heeft namens Reisebüro Autobahn een paar pakketjes bekeken. Naar Monaco, kosda?

Het stratencircuit van Monaco is de droom en de nachtmerrie van de meeste coureurs, maar van de F1-fanaat is het altijd een droom. Helemaal als je een Europese fanaat bent, want met 1.300 km vanaf Utrecht is het best wel aan te tuffen. Hotelletje in Menton erbij en je bent voor een paar meijertjes klaar om Max te zien meerijden. Maar je kunt ook all out gaan en helemaal meedoen in de wereld van het grote geld. 

Monaco is als een magneet voor je, maar je bent een gewone ZZP'er. De basisvariant is gewoon goedkoop, de glitz en glemmer van Monte Carlo kun je er op je Instagram-account zelf wel bij photoshoppen. Rij gewoon via de Autobahn naar het zuiden, in Duitsland kun je tenminste nog een beetje ongestoord planken, maar let wel op, want in Zwitserland (vignet €38,50) wil je niet geflitst worden.  Volg achtereenvolgens de borden Venlo, Koblenz, Basel, Luzern, Gotthard, Milaan, Genua, Ventimiglia totdat je bij Menton bent. Daar heb je een hotelletje geboekt voor €292 per nacht. Aan brandstof ben je onderweg minimaal €150 kwijt als je met de auto van je vrouw gaat. Met je eigen benzineslurper wordt het natuurlijk wat prijziger. 

Kosten tot nu toe:
Brandstof: minimaal €150,-
Tolvignet Zwitserland: €38,50
Tolweg Italië: €32,30
Tolweg Frankrijk: €1,30
'Goedkoop' hotelletje: €292,- per nacht (voor twee personen)

In Monaco gooi je je auto op de parkeerplaats van Fontvieille, kost niets en er is gek genoeg altijd plaats. Dan loop je naar de Rue Grimaldi en je gaat in een bar zitten. Biertje kost er een tientje, dat dan weer wel, maar het geluid is er in Dolby Surround. De kwalificatie en de race volg je gewoon op de beeldschermen, daar zie je het toch het beste. En op Facebook en Instagram schrijf je natuurlijk 'Living the life', 'Iemand moet het doen' etcetera. Met een beetje mazzel ben je binnen een paar honderd meter van een podiumplaats van Max.

Alles bij elkaar per persoon (als je met je beste vriend gaat): €494,85 voor twee nachtjes. Dat is wel exclusief eten en een biertje.

Vliegen doe je met de KLM, als je nu snel boekt vlieg je vrijdagmiddag voor €919,- naar Nice en op zondagavond vlieg je weer terug naar Schiphol. Op het vliegveld van Nice heb je bij de verhuurmaatschappij een BMW M4 laten klaarzetten voor €1.200,-. De hotelkamer in het Le Méridien Beach Plaza kost €1.400 per nacht. Na die drie uitgaven was het wel weer genoeg, dus ga je budgettair vriendelijk naar Café de Paris op het terras zitten voor €250,-. Tegen al je vrienden vertel je alleen dat je in Hotel de Paris zit (poteeto, potahto). Bonus is dat je dicht bij de lunch zit en dat je er flinke schermen hebt en weer, die Dolby Surroundsound heb je overal in Monaco.

Kosten:
Vliegen: €919,-
Huurauto BW M4: €1.200,-
Hotelkamer: €1.400,-
Café de Paris Lunch: €250,-

Omgerekend naar per persoon voor een weekendje: €3.414,- De lunches heb je al, maar je moet nog wel even zelf de wijntjes en de biertjes bijleggen. Champagne spuiten is op eigen risico.

Het is twee uur vliegen, dus ondanks dat money is not an object ga je gewoon met de KLM mee. Je stapt zelfs niet voor het gordijntje in, je bent niet gek. Kaching, €919 per persoon. Op de luchthaven van Nice ga je je pas onderscheiden van het gepeupel door met de helikopter naar Monaco te vliegen. Is leuk en nog goedkoper dan met een taxi ook. €150,-. Koopje. We hebben hotel Port Palace geregeld, de kamers waren in januari al uitverkocht, maar we hebben connecties. Kost wel geld, voor €10.000 en als je pech hebt €15.000 mag je slapen. Is gelukkig wel met zijn tweeën en omdat ze schappelijk zijn, krijg je het ontbijt er bij. Dat ontbijt wordt geserveerd op het dakterras van het hotel en dat betekent dat je de auto's onder je langs ziet scheuren terwijl je aan je croissantje zit. Maar wacht, je bent op vrijdag al aangekomen je verveelt je de klere. Voor €10.000 ga je met een SunSeeker en 5 tot 6 vrienden slash zakenrelaties varen naar een leuk haventje en daar wat lunchen. Of je gaat natuurlijk zelf rijden, met een Ferrari 458 Spider en een Porsche 991 GT3 RS, je bent tenslotte op een raceweekendje. Kost ook €10k. Op raceday heb je het balkon met de beste view van Monaco, Roof Caravelles. Ook dat is al lang uitverkocht, maar ja Life is Gucci dus we regelen je er wel naar binnen. 

Kosten van dit pakketje... prijs op aanvraag, maar reken erop dat je pp €35.000 tot €40.000 lichter bent. Zeker omdat alles nu nog even geregeld moet worden.

Dit pakketje lijkt op het hierbovenstaande, maar het verschil is dat dit pakket niet te koop is. Haha, dat dacht je. Denk opnieuw. Wij kunnen alles voor je kopen. Vrienden worden met Dietrich Mateschitz, dat regelen we gewoon, kein Problem. Voor €5.000 ben je een basic vriendje van Red Bull. Je mag achter de schermen lopen en lekker in de VIP-lounge hangen. Heb je €15.000 per persoon over? Dan ben je geen vriend van Red Bull, dan mag je je voor een weekend BFF van zowel Dietrich, Max als Jos noemen. Paddock, pits, grid, alles. Je bent lit.

Bij alle pakketten geldt: U bespaart €0,50 per persoon, want oordopjes zijn tegenwoordig niet meer nodig. En natuurlijk de disclaimer dat de prijzen van vliegtickets en hotels ieder moment fluctueren.