Miami probeert nóg een keer om Formule 1 binnen te halen

Vorig jaar leek het te lukken om een extra Grand Prix in de Verenigde Staten te organiseren. De Floridaanse stad Miami had een stratencircuit in het centrum bij de haven voor ogen en Liberty

Circuit Florida

Met de nieuwe Grand Prix van Vietnam en een paar weken later de vernieuwde Grand Prix van Nederland op het programma heeft de F1 dit jaar twee nieuwe races. Het hadden er drie kunnen zijn, als de buren in Miami niet dwars waren gaan liggen. Eigenaar Liberty Media van de koningsklasse wil graag nog een race in de Verenigde Staten toevoegen aan de kalender. De keus was gevallen op Miami omdat die stad klaar was voor een race.

De baan en de datum waren eigenlijk al zo goed als rond, toen het alsnog misliep. De NIMBY's van Dade County grepen in en daarmee stond het plan op losse schroeven. Plan B kwam een paar maanden geleden rond en daarbij werd de race verplaatst naar de parkeerplaats rondom het stadion van de Miami Dolphins het Hard Rock Stadium.

Het is de bedoeling dat Miami in 2021 op de agenda staat voor de een race. Er was al een plan, maar daarbij werd een stuk van de openbare weg gebruikt (199th Street). Ook daar kwamen de NIMBY's van Miami weer tegen in het geweer. Nu blijft het hele voorgesteld circuit op het private stuk grond van het stadion.

Daarnaast mag er op vrijdag niet gereden worden voor 15:00 uur 's middags, zodat de scholen in de buurt geen last hebben van het geluid. Als er eindelijk een stempel van goedkeuring op de plannen wordt gezet, zou de F1 voor het eerst sinds de Grand Prix van Sebring in 1959 weer in Florida terugkeren.