Hier, het interieur van de nieuwe Porsche Panamera

Over enkele maanden presenteert Porsche de nieuwe generatie Panamera. De auto komt in minstens 2 varianten, en natuurlijk krijgt het interieur een update. Wat heet, het is touch screen galore, met een 14,5" kneiter in het centrum.

Toen Porsche onlangs een Cayenne-speciaaltje onder de aandacht bracht, viel ons op dat de middenconsole een enorme knoppenzee herbergt. Iets dat de praktisch ingestelde reaguurder wel kan bekoren overigens, maar het oogt zo druk. Met de nieuwe Panamera laat Porsche een tegengesteld beeld zien, hier domineren twee aanraakschermen het blikveld. 

Sinds Tesla moet een loei van een touchscreen kwam en infotainment in de auto een vlucht heeft genomen, zien we ook bij andere fabrikanten steeds grote HD-schermen terugkomen. En op zich, als het budget reikt, dan is het visueel de mooiste oplossing voor een auto-interieur.

Voorafgaand aan de onthulling vloog Porsche de grote bladen al even in Zuid-Afrika in om alvast een gecamoufleerd model te rijden, en het Duitse concern zo van wat pre-PR te voorzien. Overigens zien de gecamoufleerde foto's er bedekter uit dan een Doc P-gekkie in een Nederlandse supermarkt. Lekker nuttig om daar een foto van te nemen, Car and Driver...

Autobild was ongetwijfeld ook bij de schare aan journo's in Zuid-Afrika, en het Duitse medium postte bovenstaande afbeelding. Afgaand op de structuur van de afbeelding vermoeden wij dat het een ingekleurde versie van dit spyshot is, net zoals Autobild al eerder de wereld bij de neus nam door een Lamborghini Centenario-patentschets in te kleuren. Ook al is het wellicht geen officiële afbeelding, de details kloppen 100%.

En zo borrelen de details over Porsche's grootste money maker na de Cayenne langzaam omhoog. Naast de dikke 4.0 V8 twin-turbo met 550 pk voor de Panamera Turbo krijgt de gehele range - afhankelijk van hoe fanatiek u de optielijst aanvinkt - dus ook een lekker slick interieur. Begin oktober, tijdens de erg rustige Autosalon van Parijs, gaat het doek er definitief af.

Voor een nauwkeuriger blik op het fancy ogende middengedeelte (opgeruwde knopjes, alles) verwijzen we u naar deze close-up.