Bam! Dit is de snelste Renault Clio ooit

Een vrijdagmiddagexperimentje van de heren (m/v) van Renault: past de motor van een Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R in de kleinere en lichtere Clio? Het antwoord: Hell yeah!

Het resultaat is deze Renault Clio R.S. 16. Met 275 pk en 360 Nm is deze hot hatch een stuk krachtiger dan de standaard, 200 pk sterke Clio R.S.. Hij zou zich dan ook zonder problemen in het rijtje legendarische soortgenoten als de Clio Williams en de Clio V6.

Het model is in ieder geval niet te missen, want de R.S. 16 is verre van subtiel. Dikke bumpers, uitgebouwde wielkasten en een dominante spoiler op de kofferklep geven de Fransman een agressief  uiterlijk. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan vallen de felgele lak, de foeilelijke stickers en de geblokte dagrijverlichting wel op. Enorme 19 inch velgen maken het plaatje compleet.

Als je bij het lezen van deze details meteen bent opgesprongen en je je petje achterstevoren op je hoofd hebt gezet om op je opgevoerde scooter naar de Renault-dealer te rijden, dan hebben we slecht nieuws voor je. De Fransen willen het speeltje nog niet delen met de rest van de wereld. Het gaat momenteel nog om een concept car die dit weekend tijdens de F1-race in Monaco is te zien. Daarnaast zal het bommetje ook volgende maand getoond worden tijdens het Goodwood Festival of Speed, maar over productieplannen wordt met geen woord gerept.

We gaan er momenteel vanuit dat dit vooral vanwege promotionele redenen is en dat we later dit jaar gewoon het bericht krijgen dat de ultieme Clio bij de dealer verschijnt. Het zou zonde als deze nazaat van enkele legendarische hatchbacks uiteindelijk een stille dood sterft in een stoffig magazijn.