Nieuwe look voor sterkste Japanse supercar

Nu de Nissan GT-R een nieuw gezicht heeft gekregen, kan de oppermachtige GT-R Nismo natuurlijk niet achterblijven.

De Nismo is de Alistair Overeem onder de GT-R's: beter, sneller en genadeloos hard als het nodig is. Hij vecht in het segment van de Porsche 911 GT3 RS en brengt de supercar van Nissan naar een nieuw niveau. Voor de laatste jaren van zijn leven krijgt Godzilla nu een kleine facelift.

De meeste wijzigingen kennen we al van de facelift van de gewone GT-R. Zo zien we extra luchtopeningen naast de grille waar ook de dagrijverlichting in zit. De extra gespierde Nismo onderscheidt zich onder andere door een enorme splitter met kleine canards voor de voorwielen.

In het interieur zijn de meeste knoppen standrechtelijk geëxecuteerd en vervangen door een groot touchscreen. Hierdoor is de zee van 27 schakelaars teruggebracht tot een overzichtelijke 11. De overdosis aan koeienhuiden, alcantara en carbonfiber blijft natuurlijk behouden.

Onderhuids heeft de ophanging een update gekregen voor een beter wegligging en om in te spelen op de aerodynamische veranderingen in het design. En Nissan, hoeveel pk heeft de motor erbij gekregen om met de nieuwe generatie supercars mee te kunnen komen? Nou, nul om precies te zijn. De 3,8 liter V6 blijft op dezelfde 600 pk en 652 Nm steken. Nog steeds goed voor een vermorzelende duw in de rug, maar de Nismo zal in zijn laatste jaren steeds meer moeite krijgen met het afhouden van de concurrentie.

De Japanse supercar moet het nog zeker vier jaar volhouden, want pas voor 2020 staat de nieuw GT-R in de agenda. Nissan neemt duidelijk de tijd voor de opvolger van deze R35 die bij zijn introductie iedereen en zijn moeder wist te verrassen. De lat voor de opvolger ligt enorm hoog, maar we kijken er nu al naar uit.