Verrassing! Een leuke Peugeot voor op het circuit

Nee, dit is niet het zoveelste pixelconcept voor Gran Turismo, maar een Frans eerbetoon aan een auto uit 1916.

Honderd jaar geleden knalde Dario Resta in een Peugeot L45 met 135 km/u over de Indianapolis Motor Speedway. Hoewel we tegenwoordig die snelheid elke dag halen op de snelweg, was dat in een tijd dat het grootste deel van het leger nog op paarden vertrouwde best heel hard.

Resta reed in een sigaar op wielen en Peugeot eert deze actie met een matras op wielen. De L500 R HYbrid lijkt op al die concepts die merken het afgelopen jaar presenteerde voor Gran Turismo, maar heeft gelukkig geen zak met de game te maken. Het design begint aan de voorkant erg laag en loopt langzaam op naar de voorruit. Vervolgens loopt het dak over in een wigvormige achterzijde. Dit alles in het duotoon kleurenschema, zoals we dat kennen van de Peugeot 308 R Hybrid.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een hybride racer. Een 270 pk benzinemotor krijgt hulp van twee elektromotoren, waardoor het totale vermogen op 500 pk en 730 Nm uitkomt. Aangezien het gevaarte slechts 1.000 kilo weegt, zorgt dit voor prestaties waar ze in 1916 alleen maar van konden dromen. De sprint naar 100 km/u duurt 2,5 seconden, oftewel net zo snel als een Bugatti Veyron. Meer specificaties zijn er niet bekend gemaakt, waarschijnlijk omdat die lang niet zo interessant waren.

Niet dat we deze prestaties ooit kunnen controleren, want het blijft natuurlijk een prototype. Peugeot laat de L500 R HYbrid op meerdere evenementen zien, waarna hij waarschijnlijk in het magazijn van het museum verdwijnt.