Chris Evans: 'Top Gear nu succesvoller dan meuk van Clarkson'

Chris Evans heeft ook Twitter. Dat is best onfortuinlijk, als je daar gaat roeptoeteren dat jouw show de goeiste is.

Man man man, het zijn toch ook gratis topics. Chris Evans gaat los op Twitter om iedereen de moeder te schreeuwen dat 'zijn' Top Gear succesvoller is dan de rommel die Clarkson, Hammond en May uitkotsten. Hij schoot wat luidruchtige tweets de wereld in en bleek vooral gefascineerd door 'FACTS'.

Zijn wij de enigen die hier een soort Donald Trump doorheen horen? Maakt allemaal niet uit, want volgens de betrouwbaarste krant in de wereld (na The Sun), The Daily Mail, viel het met die kijkcijfers wél tegen. De 4,3 miljoen kijkers die de eerste aflevering wisten te doorstaan, zijn geen groot aantal.

In de eerste plaats zei Evans kapotteleurgesteld te zijn als ze onder vijf miljoen zouden blijven steken, maar een kniesoor die daarop let. In de tweede plaats en veel belangrijker als je je voorgangers afzeikt, is dat er naar de laatste aflevering van het tweeëntwintigste seizoen een miljoen meer mensen keken. Over FACTS gesproken.

Ondertussen houdt het oude Top Gear-trio zich angstvallig stil op Twitter. Alleen Clarksons dochter Emily vond er publiekelijk iets van: