VIDEO. De Nürburgring-megastorm van dichtbij

Dat het dit weekend tijdens de 24 uur van de Nürburgring bij tijd en wijle spookte wisten we, maar nu is een video opgedoken die toont hoe heftig de hagelbui en circuitoverstroming eigenlijk was.

De Nürbugring - of, beter gezegd: de Nordschleife - wordt niet voor niets de Groene Hel genoemd. Niet alleen is de baan onvergeeflijk, het kan er ook nog eens enorm af gaan qua weersomstandigheden. De terror-hagelstorm die de race zaterdag een paar uur lamlegde kwam werkelijk vanuit het niets, zoals onderstaande video toont.

Aanvankelijk is er nog niets aan de hand, maar na een minuutje begint de neerslag te vallen. Op 4:47 worden de vallende hagelstenen een vrouwpersoon hoorbaar te veel, en vanaf 6:00 schakelt Freyr het weer helemaal op standje apocalyps. We voelen de obligate 'de mens is nietig tegenover de kracht van de natuur'-opmerkingen al komen.

De race werd overigens voor het eerst in jaren gewonnen door Mercedes. Wat heet, plek 1 t/m 4 werd bezet door een AMG GT3. Voor Audi en Porsche liep de 2016-editie van de 24 uur van de Nürburgring op een regelrechte deceptie uit, zij kwamen helemaal niet voor in de eredivisie van het deelnemersveld. Better luck next year.