Ducati's zijn voor mensen die lunchen met radijs

Ghehehe, geen zorgen. We gaan niets lelijks zeggen over motorrijders, maar we willen het wel even hebben over Ducati. Dat is namelijk bezig op zielige wijze hun geschiedenis te whitewashen. Or is it...?

Vergelijkt u de bovenste foto even met die daaronder. De eerste is prachtig schoongemaakt, maar...ook wat extra creatief geretoucheerd. De sigaret is verdwenen. Weet je wie ook sigaretten verwijderde? Juist. Dit is de schuld van de Duitsers. De bazenmotoren van Ducati passen uitstekend bij de bazende vastberadenheid van deze bazende baas die in het dagelijks leven Giuliano Maoggi heet (en nog steeds leeft). Maar ja, roken is slecht en seks is vies, dus moest deze foto Noord-Koreaanse therapie ondergaan. Wat dat met de Duitsers te maken heeft? Ducati is van Lamborghini, dat eigendom is van Audi, dat weer in handen van Volkswagen is. 

Nu kunt u ons veel vertellen, maar een volk dat liever een esthetische orgie met Jep Gambardella bijwoont dan te controleren of de auto's die ze bouwen het ook echt doen, haalt het niet in zijn hoofd om een sigaret te verwijderen. Dit is niet GroenLinks, dit is Italië. Wat denk je zelf? Het zijn de Duitschers die de sigaretzuivering waarschijnlijk middels een even onvriendelijke als dwingende Bekanntmachung hebben opgelegd.

En wat willen ze ermee bereiken? Motoren (motorfietsen voor mensen die ook een ijskast en een kaasmes bezitten) waren in 1956, het jaar van de foto, ook gewoon death traps, zeker als iemand met zo'n gefocuste tronie aan het stuur hing. Wat willen de Duitsers ons nu eigenlijk vertellen? Dat Ducati's bedoeld zijn voor mensen wier lunchtrommeltje (het woord alleen al is een verbale metastase) volgepakt zit met radijsjes? Doe toch niet zo gestoord. En ga gewoon dood terwijl je het ravijn indondert. Romantiek is meer dan een waxinelichtje, het is ook met een brandende Ducati versmolten raken. En nee, dat is geen ironie.