VIDEO. Daarom maak je pickup-rednecks niet boos

Van de volgende video leren we twee dingen: een Oklahoma yokel blaft niet alleen, maar bijt ook, en met een Nissan 300 ZX verlies je het altijd van een dikke pickup.

Hoewel de staat Florida absoluut de kroon spant, lopen in het midwesten van de VS ook de nodige labiele figuren rond. Figuren die  soms een kleine uitlaatklep nodig hebben om hun agressie een plaatsje te kunnen geven. In het geval van Timothy McVeigh ging dit ten koste van een half flatgebouw, maar ook op kleinere schaal slaat de vlam nog wel eens in de pan.

Een voorbeeld van dit soort micro-agressie zien we hieronder. Pickup-truck duwt Nissan 300ZX op, en ramt deze uiteindelijk van de weg, zo luidt de lezing van Jalopnik, en dat klopt natuurlijk. Now watch my 2 tons of American made glory swipe the crap out of your Nissan shitbox. RUMSFEEELD!!

Maar echt een geïsoleerd incident is het niet. De 300 ZX blijft heel bewust naast de auto naast hem hangen, en maakt zeker geen aanstalten daadwerkelijk in te halen. Bovendien: als wij in een lage 20 jaar oude Japanner een pickup letterlijk OP onze bumper hadden, dan gaven we toch echt een stoot gas. Moet toch geen probleem zijn, met een 286 pk sterke twin-turbo V6.

In plaats daarvan doet de chauffeur een 'stand my ground' waarop het onvermijdelijke gebeurt. Hier is iets aan vooraf gegaan, maar alleen de bestuurders kunnen dit vertellen. Wij blijven ons verbazen over hoe iemand een waas voor zijn ogen kan krijgen en in principe het risico neemt iemand dood te rijden. Dan moet je toch wel een iets betere reden hebben dan 'road rage'. 

Maar goed, het incident speelde zich af in Muskogee. Normaal gesproken een totaal onbekende negorij in hick country, ware het niet dat de recent heengegane countryzanger Merle Haggard (bekend van andere krakers als “I Kissed my Sweetie with my Fist”) er ooit een liedje over zong. Ons advies: verhuis er niet naar toe.