Zakenman dokt 4,3 miljoen euro voor nummerbord

Sommige mensen blijven bescheiden onder hun succes en anderen betalen 4,3 miljoen euro om een kenteken te krijgen dat onderstreept dat ze de beste zijn.

Als het om handel in kentekens gaat, zijn de Belgische en Britse gepersonaliseerde platen lachertjes in vergelijking met die uit het Midden-Oosten. Daar geldt maar één regel: hoe lager je nummer, hoe beter. Mannen met succes hebben een laag nummer op hun kenteken. Mannen met veel geld hebben een laag nummer. Mannen met een kleine... enfin, u snapt het wel.

De biedingen knalden dan ook door het dak toen afgelopen zaterdag nummer 1 werd geveild in de Verenigde Arabische Emiraten. Zakenman Arif Ahmad Al Zarouni moest kosten wat het kost de ultieme patserplaat in handen krijgen en daar moest hij uiteindelijk 18 miljoen Dirham (4,3 miljoen euro) voor neerleggen. Op welke auto hij het prijzige plaatje laat monteren is nog niet bekend, maar het is vrijwel zeker dat het kenteken duurder zal zijn dan de auto dat hem vervoert. Als hij humor heeft plakt hij hem op een simpele Nissan Patrol, maar het zal wel weer een Rolls-Royce Phantom of andere clichématig model worden.

Voor de gefortuneerde oliehandelaren die achter het net visten, had de veiling nog wat troostprijzen. Zo ging het nummerbord met '12' weg voor een half miljoen euro en deed '22' nog een paar duizend euro meer. Van reeksen met dezelfde cijfers worden de arabieren blijkbaar helemaal hitsig. Ook '50' deed het niet onaardig met een opbrengst van 455.000 euro.