BMW M2 binnenkort als vierdeurs Gran Coupé

Het plezier van de scherpe BMW M2, maar dan in familieverpakking met plek voor kinderzitje en schoonmoeder. BMW doet het gewoon.

De M2 is het succes dat de performance-afdeling van BMW nodig had. Tijd om dat verder uit te melken! Na de M2 Coupé volgt binnenkort een M-model op basis van de 2 Serie Gran Coupé. Deze nieuweling moet de strijd aangaan met de komende Audi RS3 sedan en de Mercedes CLA 45 AMG.

Wij verwachten dat de vierdeurs M dezelfde aandrijflijn gaat gebruiken als de M2. Dat betekent een 3.0 zes-in-lijn turbo met 370 pk en 465 Nm. Genoeg om het compacte gezinskanon met gezwinde spoed van a naar b te lanceren.

Voor het zover is, moeten de Duitsers eerst de normale 2-Serie Gran Coupé nog presenteren. Dat gebeurt waarschijnlijk eind volgend jaar, waarna de M-versie niet veel later zal volgen. Puristen hoeven niet te vrezen: de Gran Coupé krijgt gewoon achterwielaandrijving, geen verderfelijke voorwielaandrijving gelijk de duivelse 2 Serie Active Tourer. De motorenlijn deelt de ongeboren nieuweling onder andere met de 2 Serie Cabrio.