Nederlandse koperdieven trekken Ford leeg

'Die fabriek in Genk is immers al lang dicht, dus dat koper hebben ze ook niet meer nodig.' ~ een Hollands stel met lange vingers, blijkbaar.

Voor treinreizigers zijn koperdieven zijn de personificatie van Het Kwaad. Dit omdat het gros van de koperdiefstallen plaatsvindt op het spoor, en zodoende het toch al niet zo betrouwbare spoorboekje in de war schopt. Wij van Autobahn zijn niet zo van het treinreizen, maar moeten toch smakelijk lachen, elke keer dat een dergelijke nitwit zich elektrocuteert in een transformatorhuisje. Mist de wereld niets aan, dat soort figuren. 

Koperdiefstal beperkt zich echter niet alleen tot de NS, ook bedrijventerreinen zijn de klos. Bij Ford Genk wordt al sinds 18 december 2014 geen auto meer gemaakt, en dus leek het een Nederlandse man (36) en vrouw (28) een victimless crime om de fabriek van zijn koper te verlossen. Vorige week maakten ze een flinke hoeveelheid van het metaal buit, maar kennelijk kregen ze niet alles in één keer mee. Daarom werd de volgende lading klaargelegd om later op te halen. De politie die de eerste diefstal in de gaten had gekregen hoefde dus alleen maar af te wachten tot ze terug zouden komen. Wat dan ook gebeurde, aldus Het Belang van Limburg.

Toch prettig dat het gros van de klanten van de politie niet zo snugger is (door bijvoorbeeld met 25 kilo coke op zak zonder helm op je scooter te gaan rijden), die sporen zichzelf praktisch op.