LaFerrari Spider. De eerste beelden!

De ultieme Ferrari van dit moment komt er ook met zonder dak, dat weten we al maanden. Nu hebben we ook beeld van de auto waarvan de naam nog niet vast staat. Blaas het 43 keer op en je hebt een full-size open LaFerrari.

Van de Ferrari DeFerrari zijn slechts 499 exemplaren gebouwd, die natuurlijk in no-time vergeven waren. Met de LaFerrari Spider krijgen liefhebbers een tweede kan...haha, natuurlijk niet! Iedereen weet dat de Ferrari-kliek incestueuzer is dan een streng gereformeerde Nederlandse gemeente. Alleen als je al decennia de zolen van Ferrari likt, en grossiert in modellen uit Maranello dan werd je heel misschien uitgenodigd om een Spider te kopen. Werd ja, want tegen de tijd dat het ding officieel wordt is 'ie al stijf uitverkocht. De gewone liefhebber met geld die pas net komt kijken op de supercarmarkt wordt zo buitenspel gezet, want leuke auto's maak je immers alleen voor de verveelde inner circle die al verdrinkt in je producten en ze nooit rijdt

Enfin, mocht u het gênante PR-momentje in Top Gear S23E01 tussen grootverzamelaars Evans en Ramsay gemist hebben, en ook namen als Joshcartu of Salomondrin niet in uw Instagram-feed hebben, dan was het bestaan van de Spider nieuws voor u. Het schaalmodel dat op het net verscheen toont nu ook de auto zelf. U schijnt hem te kunnen kopen bij Kane and Co. voor $430.

De laatste jaren lekt er wel meer via schaalmodellen: o.a. de Volvo V90, nieuwste BMW X5, en de Maserati Levante kwamen tot ons omdat het schaalmodel niet onder de lakens wist te blijven.

Maar terug naar de Spider. Vergeleken met de coupé bleef de voorkant identiek, de spiegels zitten op dezelfde plek, en ook de onderzijde van het portier oogt hetzelfde. Uiteraard zijn de deuren anders, want bij de coupé scharnieren ze in het dak. Het is de vraag of er hier voor schaardeuren of conventioneel geopende portieren is gekozen. In het schaalmodel zit in ieder geval een flink gat tussen portier en voorspatbord.

De van Ferrari's absolute topmodellen bekende swage line bleef, en de Spider lijkt een targadakje te krijgen, vermoedelijk in de vorm van een afneembaar paneel zoals Bugatti en Lamborghini ook toepassen. Waar we alleen wat van opkijken is een tankklep aan zowel de linker- als rechterzijde. Iets dat je normaal alleen bij PHEV's ziet. Maar dat is de Spider zeker niet...