Twee keer zo snel tijdreizen met nieuwe DeLorean

De DeLorean Motor Company schiet eind dit jaar met een nostalgiekanon door een nieuwe versie van de DMC-12 te presenteren. Deze keer met meer vermogen voor Dr. Brown.

De huidige DeLorean Motor Company in Texas (DMC Texas) heeft overigens geen zak te maken met het originele bedrijf van John DeLorean uit de jaren 70. Het nieuwe concern richt zich wel op de liefhebbers van het iconische model en zal dus weinig aan het bekende uiterlijk veranderen. Onderhuids valt er wel het nodige te verbeteren.

De originele 2,85 liter V6 levert slechts 130 pk. Dat was destijds al weinig en tegenwoordig is het ronduit  treurig. Daarom komt er een nieuwe krachtbron die volgens DMC twee keer zo veel vermogen gaat leveren. Wel zo handig bij de sprint richting de 88 mijl per uur. Welke motor hiervoor gaat zorgen, is nog niet bekend. DMC test nog met twee opties en zal daar later dit jaar een keuze in maken.

De gekozen motor zal net zoals in het origineel de samenwerking aangaan met een vijftraps handbak. Deze wordt wel gemoderniseerd, zodat hij niet elke vijf meter dienst weigert. Nieuwe 17 of 18 inch wielen vullen de wielkasten niet alleen beter dan de oude 14/15 inch exemplaren, maar bieden ook ruimte aan grotere remmen die de extra pk's onder bedwang moeten houden.

De nieuwe DMC-12 zal waarschijnlijk in december zijn debuut beleven, waarna de eerste exemplaren begin 2017 uit de fabriek rollen. Die zijn alleen voor de echte fans, want de prijs zal rond de 100.000 dollar liggen. DMC verwacht slechts enkele tientallen exemplaren per jaar te produceren en profiteert daardoor van een nieuwe Amerikaanse wet die de regulering voor autofabrikanten met een kleine oplage vergemakkelijkt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het resultaat. Hopelijk stopt DMC eindelijk wat toekomst in dit model.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e4f1a639217a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });