McLaren naait LT klanten nogmaals

Dus jij dacht met je gelimiteerde 675LT een zeldzame auto te hebben? Niet als het aan McLaren ligt, want die blijft maar nieuwe edities uitbrengen.

Klanten die begin 2015 even 387.750 euro (NL prijs) overmaakten voor een McLaren 675LT dachten dat er slechts 500 exemplaren gebouwd zouden worden. Dat is niet alleen belangrijk voor de bragging rights op de golfclub, maar ook essentieel voor de toekomstige waarde van de auto. Een kleinere oplage betekent vaak een hogere restwaarde. Dat geldt zeker voor populaire modellen zoals deze Brit.

McLaren verpestte het feestje eerder al door doodleuk nog eens 500 Spiders te bouwen en nu geeft het merk nog even een trap na met de MSO Carbon Series LT, waarvan er 25 verschijnen. De totale oplage is dus gestegen van 500 naar 1025 stuks en het einde is nog lang niet in zicht.

Het nieuwe model is gebaseerd op de 675LT Spider, maar bevat zoals de naam al doet vermoeden veel meer zichtbaar carbonfiber. In aanvulling op de carbonfiber delen op de originele Spider is nu ook de volgende lijst met onderdelen van het zwarte goedje gemaakt; het klapdak en de afdekplaat van het dak, de A-stijlen, de kofferklep, de achterzijde, de luchtinlaten aan de zijkanten, de complete voorvleugel en de tankdop. Genoeg om de lust van elke koolstofvezelfetisjist te stillen. Luchtroosters boven de voorwielen onderscheiden de speciale editie verder van de gewone LT's.

Onderhuids blijft het gewoon een 675LT en dat betekent een vermogen van 675 pk en 700 Nm uit de 3,8 liter twinturbo V8. De bekende 0-100 km/u duurt slechts 2,9 orgaanverplaatsende seconden en de top ligt op een nette 326 km/u. Mocht je er eentje willen kopen, dan heb je dikke pech. De 25 exemplaren waren al vergeven voordat het model aan het publiek werd getoond.

Dit is dus de tweede keer dat McLaren de zeldzaamheid van de LT downgrade door er extra exemplaren aan toe te voegen. Iets dat verschillende eigenaren het bedrijf niet in dank af zullen nemen. Het probleem is ook dat het einde nog niet in zicht is. De LT is een bijzonder gewild model en McLaren wil maximaal uitmelken profiteren van het succes. Meer speciale edities zijn dan ook niet uitgesloten. Daarnaast zijn er hardnekkige geruchten over een sterkere versie die nog moet verschijnen. Hiermee zou de LT niet alleen zijn zeldzaamheid, maar ook zijn titel als sterkste van de Super Series verliezen. LT-kopers, willen jullie nogmaals bukken?