Bestel nu uw Bentley Bentayga in Almere-uitvoering

De Bentley Bentayga is een beest. Hoewel geïnspireerd op de natte droom van een gemiddelde Harry Mens-adept, hebben wij respect voor de 666 onder de SUV's. Maar wat ze nu weer bedacht hebben, wij krijgen er koude rillingen van.

Het klinkt allemaal superchic. De maatwerkzeloten van Mulliner kunnen op bestelling het houtfineer aanpassen naar uw uiterst hoge eisen. Daar gaan we op zich niet flauw over doen. Echt hout, Bentley-hout, dat is kunst op zich. Honderden jaren oude bomen kappen voor uw esthetische genotsknopje, dat voelt machtiger dan een kansenwijk nuken met slechts een gewillige vinger.

Maar. Mulliner biedt een exquise afwerking die we kunnen herkennen onder de noemer Mountain Marquetry. Zijn het de Alpen, de bergen die filosofen dwongen een nieuwe concept van schoonheid, dat van het sublieme, te introduceren? Zijn het de Appalachen, die oneindige keten van glooiende perfectie in een herfstige droom? Zijn het de Andes, waar iedereen behalve de Brutus onder de Bentleys aan hoogteziekte zou lijden?

Neen. Het is de zogenaamde 'Roque Bentayga'. Vergeef ons, maar wij dachten altijd dat Bentayga een samentrekking was van Bentley en taiga, de eindeloze naaldboomwouden die tegen de poolcirkel aanschuren. Nope. De Roque Bentayga is een gebergte op Gran Canaria, een van de onbewoonbaar woestijnuitspanningen die wij de Canarische Eilanden noemen.

Mulliner biedt een houtafwerking die is geïnspireerd op de Almere aller vakantiebestemmingen. De Canarische Eilanden zijn meer dan Bassie en Adriaan op Lanzarote. De Canarische Eilanden zijn de platoonse idee van Tering met Stukjes Vulkanische Metastase. En één van de beroemdste automerken aller tijden, ontleent zijn interieur nu aan deze Sahara in de Atlantische Oceaan. *Hier een vloekend epos in dactylische hexameter*

Wij zijn even een Opel Corsa baseren op Belgravia, tot later!