Raadsel: Italiaanse overheid test Fiat-emissies, wat is de uitkomst?

De Duitsers hebben het een beetje gehad met de auto-industrie. Niet alleen Volkswagen wordt onderzocht, ook Fiat Chrysler moet eraan geloven. Maar de Italianen werken niet mee en hebben hun eigen onderzoeksresultaten gepubliceerd.

Eerlijk gezegd hebben we gelachen toen de Duitsers eind mei een hoorzitting organiseerden om FCA aan de tand te voelen. Er waren onregelmatigheden gevonden bij een aantal van hun auto's. De verdenking bestond en bestaat dat FCA vergelijkbare manipulerende software heeft geïnstalleerd als Volkswagen. De Fiat 500X zou het uitschakelen van dat systeem veel meer uitstoten. Alle reden dus voor de Italianen om te verschijnen, maar helaas hadden ze trek in lunch en kwamen ze nooit opdagen. De Duitsers waren boos.

Als klap op de vuurpijl liet het Italiaanse ministerie van Transport zuigerig weten dat de Duitsers zich voor klachten maar tot hen moesten wenden. Fiat zelf moest met rust worden gelaten. Een voorspelbare van de mooiste failed state ooit ever. De schofterige komedie gaat echter doorrr. 

Het Italiaanse ministerie van Transport heeft tussen de primi en secondi door een uiterst grondige test uitgevoerd en is tot de verbazingwekkende conclusie gekomen dat Fiats schoner zijn dan de Heilige Maagd. Je verwacht het niet! De minister van Transport steekt vandaag: "Er zijn geen illegale systemen aangetroffen op dieselmodellen van andere automakers dan Volkswagen". Dit is overigens niet waar, want Audi's en Porsches, om er maar een paar te noemen, lijden ook aan deze software. 

Maar goed, het punt is dat Fiat off the hook is. For old times sake, waarschijnlijk. Want, zo voegde de capo di tutti koolstofdioxidi toe, alle Fiat-modellen gedroegen zich uitstekend tijdens tests. Er dus niets aan de hand en de Duitsers moeten niet zeuren. 

Sommige mensen zeggen dat de Duitsers niet zo moeten drammen omdat ze genoeg aan hun hoofd hebben met de Volkswagen Group. Misschien bedenken zij zich nu ze zien dat met dit soort Italiaanse praktijken nooit een automaker zal worden aangepakt als de Duitsers of anderen zich er niet mee bemoeien. Bovendien heeft Duitsland een punt: de auto's van FCA rijden ook op hun wegen.

Enfin, wordt ongetwijfeld vervolgd na de tiramisu.