Bentley Bentayga krijgt z'n kont weer geschopt

De Bentley Bentayga is qua topsnelheid de snelste SUV ooit gemaakt. Het probleem met het eindeloos uitventen daarvan, zoals Bentley heeft gedaan, is dat iedereen probeert dragraces te verzinnen waar de Bentayga ontzettend op zijn flikker krijgt.

De Porsche Cayenne is niet alleen de eerste auto die genoemd is naar een exotisch en kruidig ingrediënt, het is ook de eerste SUV die de 300 km/h-grens doorbrak. Of nouja, haalde. Bentley ging daar overheen met maar liefst een hele kilometer. De Bentayga doet een whopping 301 kilometer per uur, wat een idiote snelheid is als we eraan denken dat de gemiddelde woonwagen dat gewoon niet haalt. 

Bovendien is die ene kilometer geen toeval, dat is opzettelijk - en wel om de Porsche Cayenne Turbo S (net als Bentley overigens onderdeel van de Volkswagen Group) af te troeven. Daar kun je veel tamtam over (laten) maken, maar het onderschat je de kracht van het internet. Das Internetz heeft een hoog 'Oh ja joh?'-gehalte en wil dit soort claims natuurlijk testen. Penismeten kan ook digitaal.

Dus krijg je mensen die filmpjes maken van een Porsche 911 Turbo die het opneemt tegen een Bentley Bentayga. Het Engels kent een prachtig onderscheid tussen de woorden 'fast' en 'quick'. Het eerste gaat over brute topsnelheid en allround zeehondslachten, dat tweede woord gaat over sprints. De Bentley weegt misschien wel twee keer zoveel als uw schoonmoeder, dus op de sprints is het vrij hopeloos. Zeker tegen de Prins der IJzerratel. De Porsche is al decennia een van de beste auto's waaraan je je geld kunt spenderen. Dus hij sprint sneller weg dan een Bentayga en pist ook over de topsnelheid van de Bentley. 

Inderdaad, in correct Engels zeggen we dan: "Oh ja joh?!".