Yoghurttrutje wil Max Verstappen werkloos maken

'Meester ze plagen me!' dat is ongeveer wat Mariann Skar tegen Jean Todt zegt nu Heineken de Formule 1 gaat sponsoren. Want Formule 1 en bier, dat is een combinatie als benzine en vuur.

Sinds de nieuwe messias van de Formule 1 is opgestaan wil iedereen daar een graantje van meepikken. Dankzij Heineken kan nu zelfs de European Alcohol Policy Alliance (lees: duurbetaalde lobbyisten) op de bandwagon springen. Want bierreclames op een raceauto mag natuurlijk niet!!!1!

Mariann Skar is de baas van een rubberentegelvereniging die zich overal tegenaan bemoeit, maar waar natuurlijk helemaal niemand naar luistert. Zeker Bernie Ecclestone zal niet onder de indruk zijn van een briefje van een lobbymevrouw: als ze niet betaalt is ze insignificant. Volgens Bernie is Poetin immers een baas. Kon Hitler fijne wegen bouwen en kunnen vrouwen niet rijden. Niet bepaald het soort ondernemer dat luistert naar lezersbrieven dus.

Juffrouw Skar begreep dat ook wel, dus heeft ze een briefje gestuurd aan Jean Todt, de chef van de FIA. Die is Frans, dus die luistert vast wel naar zeurende mensen. En in Frankrijk is het sponsoren van sport door alcoholmerken al verboden. Maar ja, dan heb je het ook over een land van notoire alcoholisten en alcomobilisten.

Om haar standpunt te ondersteunen heeft tante Mariann een hilarische berekening uitgevoerd: ze turfde het aantal alcoholreferenties per minuut tijdens de GP van Monaco. En kwam op 11 keer een link met drank in iedere minuut. Maar ja dat is niet zo moeilijk, aangezien het rondje daar nauwelijks langer duurt dan een minuut. Luister, Mevrouw Skar, als je een kwartier lang een groep lelijke mensen gaat tellen, dan zie je echt belachelijk veel lelijke mensen per minuut.

Ze gaat ook voorbij aan het feit dat onze nationale pilstrots ruim 30% van zijn advertentiebudget inzet om tegen zichzelf te adverteren. Om de coureurs eraan te helpen herinneren dat ze niet bezopen in hun F1-bakken moeten stappen, komen er namelijk waanzinnig grote borden langs de baan met daarop: 'If you drink, never drive.' Dus ze hoeft zich geen zorgen te maken voor enorme pile-ups van lamme F1-piloten.

Daarnaast zegt Bernie: Think before you drive. Voortaan alleen nog maar reclames voor wasmiddelen en glutenvrije yoghurt op de auto's, of we kunnen de topcoureurs niet meer betalen.