VIDEO. Baku, waarschijnlijk de saaiste F1-race van het jaar

De straten van Baku waren voor het eerst het decor voor een Formule 1 Grand Prix. Zo spannend als de GP2 was (lees: puinhoop) zo rechttoe rechtaan was de Formule 1. Gelukkig betekent dat wel dat Max Verstappen op deze straten geen muren aantikte.

Omdat de Grand Prix van Europa in Azië bijna net zo spannend was als een tien kilometer schaatsen van Sven Kramer hebben we maar een samenvatting gemaakt. Kun je nog even goed kijken of er echt niks gebeurde in Baku. Vooraan reed Nico Rosberg zijn rondjes onbedreigd in zijn Mercedes op kop met op de tweede plaats de Ferrari van Sebastian Vettel. Daarachter Sergio Perez, wat toch zeker gezien mag worden als een hele knappe prestatie van Force India.

Max Verstappen kan redelijk tevreden terugkijken op de GP op het stratencircuit. Hij had wel op een beter resultaat dan de achtste plaats gehoopt, maar de banden trokken het circuit niet goed: "We hadden het erg moeilijk op deze banden. Vooral de achterbanden sleten enorm snel, daar was na drie ronden al niets meer van over, dus dat maakte het voor mij erg lastig."