'Ik wil over de Nürburgring getaxied worden, welke keuzes heb ik?'

De Nürburgring Nordschleife heeft een geweldig appeal, alleen is niet iedereen gezegend met racetalent of een hele snelle auto. Speciaal voor die mensen zijn er steeds meer Ringtaxi's die je een rondje op full speed meenemen.

Voor de meeste  thrillseekers die de Groene Hel betreden heeft zelf rijden absoluut de voorkeur. Echter, wie niet heel veel oefent en een lichte supercar heeft komt nooit in de buurt van een 8 minuten durend rondje rond het 20,83 km lange 'circuit'. De pro's wel, en tegen flinke betaling kan jij en je vrienden instappen voor een flying lap.

Een alternatief is een snelle auto huren op de Ring, maar daarmee heb je nog seeds niet automatisch de skills, en als je de auto stuk rijdt kost het je klauwen vol eigen risico.

Chauffeur Dale Lomas kent de Groene Hel net zo goed als Sabine Schmitz. Elke centimeter is honderden, zo niet duizenden keren verkend, en dus kan de Brit het circuit als het ware met zijn ogen dicht rijden. Doet 'ie gelukkig niet, maar snel gaat het wel. In de BTG-vloot zat tot voor kort een M5, wie daar met 3 man in stapte was 300 euro kwijt. Inmiddels is de M5 vervangen voor een M3 (269 euro).

De meer exotische opties hebben natuurlijk oplopende prijzen, onlangs is er zelfs een 911 GT3 RS aan de vloot toegevoegd, die met 299 euro nog niet eens zo heel duur is. Echter, je kunt er maximaal 1 passagier in kwijt, dus kosten verdelen is er niet bij. BTG biedt de ritten aan in samenwerking met Ringtaxi.de, en mag daarom ook de Ringtaxi-naam gebruiken.

Wellicht de oudste taxidienst rond de Nordschleife, en voormalig werkgever van de eerder aangehaalde Sabine Schmitz. Dit bedrijf hanteerde vroeger exclusief BMW M's, maar tegenwoordig vind je ook andere merken in de Ringtaxi-vloot. Een rondje in een M3 kan vanaf 269 euro. Met 3 man zo'n ding boeken betekent dus dat je 90 euro de neus kwijt bent. 

Doorgaans zit je wel veilig in zo'n taxidienst. Echter, zelfs het beste paard struikelt wel eens, zoals deze M5-crash pijnlijk duidelijk maakt:

Jaguar lanceerde in 2012 zijn eigen Ringtaxi, in de vorm van een matgrijze, 510 pk sterke XJ met lange wielbasis en een topsnelheid van 280 km/u. Een jaar later klapte het gevaarte met zijn linkerkant in de vangrails van de Groene Hel, en we weten eigenlijk niet of hij daarna nog ingezet is. Wat we wel weten is dat Jaguar nu met een nieuw voertuig op de proppen komt: de 575 pk sterke F-Type SVR tweezitter, mét AWD. Voor 295 euro mag je plaatsnemen voor een co-pilot sessie in dit V8-kanon.

Voor dit geld krijgt u overigens niet alleen een snel rondje, ook een veiligheidsbriefing en het terugkijken van het gemaakte rondje zitten in het 30 minuten durende pakket. Nu alleen hopen dat Antonio Pizzonia niet achter het stuur zit...

Mocht u nog aanvullingen hebben dan horen we ze graag.