De nieuwe instapper onder de race-McLarens

Het nog vrij jonge McLaren poept nieuwe modellen uit alsof het van de laxeermiddelen heeft gesnoept. Deze keer is het een nieuwe instapper voor hun lijn met circuitverslinders.

Voor de trackdaymalloot die serieus veel geld in zijn hobby wil steken is er nu de McLaren 570S Sprint. Het is het kleinste model van de Britten, maar dan met een trainingsjasje aan. De racer is alleen toegestaan op plekken waar bochten een naam hebben, dus vergeet alle praktische eigenschappen. Dit speeltje is alleen voor kopers die denken in rondetijden en voelen in griplevels.

De 570S is uiteraard van alle luxe ontdaan, waardoor een leeg interieur resteert. Een zespuntsharnas, rolkooi en brandblusser zorgen voor een stukje veiligheid. Een passagiersstoel is optioneel voor het geval je je wederhelft misselijk wil maken. Voor het geval ze dat nog niet was geworden toen je vertelde dat je 148.000 pond (192.000 euro) exclusief belastingen ging uitgeven aan een track-only McLaren.

Het uiterlijk van de 570S is flink onder handen genomen om zo efficiënt mogelijk door de lucht te klieven. We zien een nieuwe voorzijde met een lage splitter, luchtgaten in de frunk en canards voor de wielen. Aan de achterzijde domineert een forse diffuser en een ronduit gigantische spoiler. Vanuit de juiste hoek heeft de kleine racer wel wat weg van de oppermachtige P1 GTR en dat kan alleen maar goed zijn.  De 570S Sprint behoudt zijn 3,8 liter V8 die we al kennen uit de straatauto.

De racer staat standaard op raceslicks van Pirelli en dat rubber hangt om magnesium wielen met een centrale moer. Mocht je echt het racegevoel willen krijgen, dan moet je de optionele ingebouwde airjacks aanvinken voor een razendsnelle pitstop.

De nieuweling maakt komend weekend op het Goodwood Festival of Speed zijn werelddebuut en zal daarna in de verkoop gaan voor circuittijgers in alle uithoeken van de wereld.