Aston Martin bouwt ultieme anabolencabrio [600 pk]

Chubby chasers opgelet, Aston Martin heeft iets wel érg vadsigs gebouwd. Een klant wilde graag een open versie van de extra sportieve GT12, zwaaide met een stapel Britse ponden, en dus maakte Aston deze Vantage GT12 Roadster voor hem/haar.

Het klasbakkenconcern uit Gaydon noemt de one-off trots The Most extreme roadster ever produced by Aston Martin, en daar kunnen we het alleen maar roerend mee eens zijn. De 5.9 V12 die huist in de kleine koets werd voor de gelegenheid opgekieteld van 571 naar 600 pk, en is gekoppeld aan een zeventraps Speedshift-tranmissie met flippers achter het stuur.

De auto is toch al moeilijk duur, en dus kan er met een gerust hart met exotische materialen gestrooid worden: de inlaatkleppen en aandrijfas zijn van magnesium, het volledige uitlaatsysteem is uit titanium opgetrokken, en het gros van de panelen is van koolstofvezel. 

Het product van Q by Aston Martin (de maatwerkdivisie) en Aston Martin Advanced Operations (het team dat ook de Vulcan en ander bijzonder spul bouwt) kreeg behalve aangepaste vering natuurlijk ook een bespoke likje verf en dito interieur. Al met al duurde het slechts 9 maanden tot het unieke kindje van Q geboren was. Heel symbolisch. 

De auto wordt dit weekend tentoongesteld op het Goodwood Festival of Speed, waarna hij waarschijnlijk het gros van zijn leven onder een doek in een garage zal slijten. Gelukkig hebben we de foto's nog.