Bentley: "We blijven de Mulsanne gewoon maken"

Bentley zegt dat de toekomst van de Mulsanne allerminst onzeker is. Dat klinkt als een ontkenning van iets wat nooit echt im Frage is geweest, lijkt ons. Maar ja, de Bentayga verandert alles.

Volgens Rolf Frech, ingenieur-eindbaas en bestuurslid van Bentley, is er allemaal niets aan de hand. Nee, wij wisten ook niet dat er wel iets gaande was, maar we zijn toch heel blij dat Frech ons verzekert dat de Mulsanne het kroonjuweel van Bentley en de Volkswagen Group blijft. Joh, wie had dat gedacht? 

Maar goed, het voedt wel speculatie en mild ongemak. Alsof een politicus zegt dat de positie van de fractievoorzitter absoluut niet ter discussie staat. Wat weet Frech wat wij missen? Nou, de Bentayga, waarschijnlijk. Sinds maart heeft Bentley voor deze SUV tienduizend orders gekregen. En Bentley is geen Tesla, dus het heeft al duizend exemplaren geleverd aan klanten met het Syndroom van Ray Charles.

Er bestaan zorgen dat de SUV uiteindelijk zal doorgroeien tot het enige body-type. In de Eindtijd zullen alle auto's een SUV zijn. Nu is dat tegen die tijd sowieso het geval, maar eng is het wel. Alsof je nadenkt over het gegeven dat de zon op een dag de aarde opslokt in zijn uitdijende sterfscène. Zo ver is het volgens Frech nog niet. Hij zegt dat er altijd ruimte zal blijven om een allejezus grote sedan in het portfolio te houden. Nou mooi.

Niet dat we ons iets anders hadden kunnen voorstellen. De Flying Spur is niet om aan te zien en in geen enkel opzicht een match voor de Mulsanne. De Mulsanne is voor Bentley wat een boezem voor een vrouw is. Je kunt wel zonder, maar dat rijdt toch minder lekker. En nu we het toch hebben over kroonjuwelen: kan Bentley niet alsjeheelprettyplease die schitterende 6¾ litre gewoon behouden? Dan zullen we nooit meer iets lelijks zeggen over de Bentayga.