Matt LeBlanc dreigt Top Gear te verlaten

Als je met gekromde tenen naar Chris Evans zit te luisteren dan ben je dus niet de enige. Ook acteur/ster Matt LeBlanc kan het niet meer aanhoren en dreigt met opstappen.

Gekrijs, gevloek en overall onvriendelijkheid. Het is Chris Evans in een notendop. Dat zeggen wij niet, nee, het zijn de woorden van co-host Matt LeBlanc. En in een klassiek gevalletje van 'hij eruit of ik eruit' zadelt de Amerikaan de BBC op met een lastig probleem. Omroepbaasjes bij de Beeb hebben LeBlanc namelijk een cheque voor twee seizoenen gegeven en hij is natuurlijk al lang door zijn proeftijd heen, dus ze kunnen hem niet op het eerste vliegtuig  terug naar zijn vrienden in New York zetten. Chris Evans daarentegen is ook een van hun supersterren van de radio. Die ben je ook niet zo makkelijk kwijt. 

Het bericht komt trouwens van The Sun, niet meteen het meest betrouwbare nieuwsblad van het hele eiland. Toch zeggen wij: waar rook is, is vuur. De kijkcijfers klappen met de week in ondanks de koerswijzigingen. Evans komt al veel minder in beeld en heeft overduidelijk zijn Jeremy Clarkson-imitatie een klein beetje teruggeschroefd. De soep zal ongetwijfeld niet zo heet worden gegeten als hij wordt opgediend: de BBC proclameerde vorige week nog dat ze ontzettend tevreden zijn met hun nieuwste aanwinsten en dat de serie helemaal leuk is zo.

Update. Die andere Top Gear stopt.