Lewis Hamilton wil eigen Mercedes ontwerpen

Een opvallende carrièreswitch voor Lewis Hamilton. Momenteel is hij nog fulltime social media-celebrity, maar in de toekomst wil de Brit ook auto's gaan tekenen.

Deze onthulling deed Lewis tijdens de onthulling van de bijzonder agressieve Mercedes-AMG GT R op het Goodwood Festival of Speed. Mercedes heeft de F1-ster betrokken bij de presentatie van deze sportauto, maar Lewis werd volgens eigen zeggen te laat bij het project betrokken om van enige invloed te zijn. "Ze vertelden me dat ze dit project deden en ze wilden me graag erbij betrekken. Ze lieten me de auto zien en toen ik het model zag was het design al klaar. Ik had allemaal ideeën, maar ze konden het niet meer toevoegen aan de GT R", aldus de racende hondenbezitter.

Hij haast zich vervolgens te zeggen dat hij natuurlijk tevreden is met het 585 pk sterke resultaat dat er nu staat. Daar wordt hij tenslotte voor betaald. "Hij is nu al pretty awesome", legt de lopende juwelendisplay uit. "Maar ik zei tegen ze dat ik hopelijk in de toekomst iets kan doen met mijn eigen specificaties." 

Het lijkt erop dat Mercedes er wel oren naar heeft, want volgens Lewis zijn de eerste gesprekken al gevoerd. "We hebben gesproken over een gelimiteerde editie, een LH-serie. Of het nu de AMG GT is of een andere auto, ik zal in ieder geval erg nauw betrokken zijn."

De speciale Hamilton-mobiel zou profiteren van Lewis' werkervaring. "Doordat ik in een F1-auto race ken ik de beste performance van alle auto's die er zijn. Ik kan daar dingen uithalen en een auto ontwikkelen met een set-up die mensen nog nooit hebben ervaren. Dat is iets wat ik graag nog zou doen", zo droomt de levensgenieter. "Er is niemand die een auto kan afstellen zoals ik dat kan." Hij is zo lekker bescheiden gebleven.

Over de details van een Lewis-lorry laat de coureur zich niet uit. Wij gokken op een opzichtig model met veel met diamanten ingelegde details en enorme blingvelgen. Het interieur bestaat dan uiteraard uit moeilijke stofjes van de meeste hippe designers met een klokkenwerk in het dashboard van goud. Een ingebouwde camera die de ritjes met de auto direct op alle mogelijke social media gooit kan natuurlijk niet ontbreken en het stuur zal ongetwijfeld enorme veel knopjes bevatten waarvan de fabriek je niet mag vertellen welke je moet indrukken. Wij kijken er alvast naar uit en hopen dat hij Nico Rosberg vraagt voor de promotie van het model.