VIDEO. Entitled rijkeluiszoon gaat los op profilerende politie

Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Een grote waffel opzetten als je met je flashy wielen aan de kant wordt gezet is niet alleen iets Nederlands, dat is van alle culturen. Kijk maar naar Lord Aleem. Kleine disclaimer: laat u niet misleiden door de titel, in tegenstelling  tot bijvoorbeeld Lord March is deze knul zelfbenoemd 'Lord'. We nemen dan ook een klein beschavingskloofje waar tussen deze twee heerschappen. Eigenlijk is wat Aleem doet nog erger dan de Duitse patjepeeër 'Prinz Germany', die zijn adelijke titel tenminste netjes kocht. Maar we drijven af.

Lord Aleem, die eigenlijk Aleem Iqbal heet, heeft zelf nog niet bar veel gepresteerd in zijn leven. Zijn vader daarentegen zette een succesvolle onderneming op in de autoverhuur, en werd rijk. Iets waar zoonlief mooi van kan profiteren, en je vindt hem dan ook regelmatig rondcruisend in een Lamborghini op de Britse straten. Dat kennelijk niet iedereen dikke maatjes is met deze sympathieke jongen bleek in 2014, toen 'zijn' (v)Lamborghini op een Molotov-cocktail werd getrakteerd, en in een vuurzee ten onder ging. Maar voor dat soort dingen zijn verzekeringen uitgevonden, en dus stond er in no time een nieuwe Lambo voor de deur.

Met zo'n 750 pk sterke Aventador SV Roadster en een leeftijd van 21 lentes jong trek je natuurlijk de aandacht, en niet alleen van 15-jarige spotters die de hele dag achter je auto aanrennen. Ook de politie schenkt hem af en toe aandacht, geheel onterecht natuurlijk, want de Lord zonder klasse gedraagt zich altijd voorbeeldig en onopvallend. Ja toch, niet dan

Kennelijk knapte er tijdens de laatste staandehouding iets in het hoofd van Iqbal, want hij besloot dat hij het ZAT was, en de heren agenten maar eens goed de huid vol te schelden, in een uitkaffersessie vol misplaatst entitlement, waarin denigrerend gesneerd wordt dat zijn schoenen meer kosten dan de agent in een maand verdient. Spoken like a true gentleman. Uiteindelijk worden de agenten door Iqbal gesommeerd weer plaats te nemen in hun auto, want ze moeten wel begrijpen wie hier de baas is natuurlijk.

Dit alles wordt gefilmd in zuigend VVS, zowel door de Lord die geen Lord is als door de omstander die de video online slingerde. Laten we er naar gewoon harder facepalmend dan een Letse Eurocommissaris naar kijken, en er verder geen woorden aan vuil maken. I am Lord Aleem. Ya ya ya.