VIDEO. Max Verstappen gaat stuk op kerbstones

De eerste vrije training van de GP van Oostenrijk pakte voor Max Verstappen niet bepaald lekker uit. De Nederlander reed zijn Red Bull tot twee keer toe stuk over de kerbs, waarbij het de laatste keer einde verhaal was.

Je zou verwachten dat Max met al het vrouwelijk schoon in zijn leven wel de nodige ervaring met glijden heeft opgedaan, maar kennelijk is het glijden van rubber over asfalt toch wat anders. Eerst reed Max op de nieuw geasfalteerde Red Bull Ring een stuk endplate stuk, maar kon zijn weg wel vervolgen. Met een half uur te gaan reed hij echter zijn voorwielophanging stuk over de kerbs en  belandde Verstappen in de grindbak. En nee, die oude koe laten we in de sloot zitten.

Verstappen wees al snel de gele 'sausage kerbs' als schuldige aan, over de boordradio kregen de verhogingen die nog binnen de rood-witte kerbs en de groene rand ernaast liggen (plaatje) de volle laag: "De gele kerbs in de snelle bochten zijn echt gevaarlijk.” Maar feit is dat niet hele hele veld zijn auto stukreed, en Max wel. Misschien is het dus handig de bochten wat minder scherp aan te snijden. We legde Max de Moeder aller Drifts neer tijdens zijn sessie. Dat achterwiel!

Er zit voor Max niets anders op dan VT2 te rijden, mits zijn engineers de RB12 op tijd hebben opgelapt. Helaas voor hem wordt er dan wel regen verwacht.

De uitslag van VT1, waarin Rosberg sneller reed dan het ronderecord van Schumacher uit 2003: