Max Verstappen weer uitgeroepen tot beste coureur

Met de tweede podiumfinish van zijn carrière blijft Max Verstappen indruk maken op alles en iedereen.

Niet alleen de mannenjagende vrouwen lopen weg met Mad Max, maar ook de F1-fans kunnen zijn werk waarderen. De Nederlander is door de fans verkozen tot 'Driver of the Day' voor zijn prestaties van gisteren. Een publieksprijs waar hij een abonnement op lijkt te hebben, want het is al de derde keer dit seizoen dat de laagvliegende Hollander de titel in ontvangst mag nemen.

Max won de verkiezing uiteraard dankzij zijn fan-tas-tische tweede plek in de Grand Prix van Oostenrijk. Niet alleen wist hij zich van een achtste startplek naar voren te werken, maar ook kon hij dankzij bijzonder geslaagd bandenmanagement de aanstormende Kimi Raikkonen van zich afhouden. We vermoeden dat zijn overall met lederhosenprint hem ook een paar stemmen heeft opgeleverd.

Max won de publiekstitel eerder voor zijn race in Spanje die hij won tijdens zijn debuut bij Red Bull Racing. Daarna sleepte hij hem ook in Canada binnen, nadat hij op briljante wijze Nico Rosberg achter zich wist te houden in de strijd om de vierde plek. Max heeft met drie titels dit seizoen de verkiezing het vaakst gewonnen van alle coureurs in het veld.

Niet alleen de fans, maar ook de hoge piefen in de F1 zijn lyrisch over de racende tiener. Red Bull Racing-adviseur en algeheel belangrijk persoon Helmut Marko prijst hem de hemel in. "Hij rijdt als iemand die al tien jaar in de Formule 1 racet." Ook teambaas Christian Horner steekt de loftrompet over zijn jonge rijder. "Max wist een fabelachtige tweede plaats en ons eerste podium in onze thuisrace te scoren. Een geweldige Grand Prix en we hopen dat momentum voor volgende week mee te nemen naar Silverstone." Dat hopen wij ook Chris.