Wow. Ferrari legt Kimi Raikkonen voor 2017 vast

Terwijl het gros van de Formule 1-volgers er van uit ging dat Kimi Raikkonen aan zijn laatste seizoen bezig was, kwam zojuist het verrassende nieuws vrij dat Ferrari de Fin ook voor 2017 heeft vastgelegd. En dat is dikke pech voor Nico.

Niets ten nadele van Kimi, maar na zijn Lotusjaren leek Raikkonen enigszins over de top. Ook al wist hij in Oostenrijk voor het eerst sinds de GP van Spanje weer een podiumplekje te scoren, hij heeft de laatste jaren toch niet bepaald veel laten zien, en blunderde recentelijk nog opzichtig met zijn voorvleugel in Monaco. In het begin kon dit nog afgewenteld worden op beroerd materieel, maar momenteel heeft Ferrari zeker weer de hardware om elke race voor een podiumplek te strijden. 

De 36-jarige pretletter uit Espoo reed tussen 2007 en 2009 al voor Ferrari, en wist in zijn eerste jaar de wereldtitel te pakken. Sinds 2014 is hij terug bij de renstal uit Maranello, wat betekent dat Kimi volgend jaar zijn zevende seizoen voor de Scuderia rijdt. Silverstone komend weekend wordt de 100ste race voor Kimi in het rood.

Aan de andere kant: ervaring is ook wat waard, en daar heeft Raikkonen, die in 2001 (jeugdfoto) in de F1 debuteerde, bakken van. Mensen die op een zitje bij Ferrari aasden (waaronder Nico Rosberg, volgens de geruchten) zullen nog een jaartje langer moeten wachten.