De snelweg van de toekomst is gemaakt van varkensmest

De ultieme rechtsemensenhobby's van autorijden en kiloknallers vinden elkaar in hyperfuturistisch asfalt. De toekomst is mooi en onwelriekend!

Het is dat wij vloeken met termen als 'shit' voor gereformeerden in ruitjeshemden vinden, anders hadden we kunnen openen met een zeer matige woordgrap over een slecht wegdek en de nieuwste innovaties op het gebied van asfalt. Varkenspeop is namelijk een fantastisch materiaal om wegen van te maken. Dat heeft deze best knappe dame uitgevonden.

Aan de North Carolina Agricultural and Technical University is namelijk uiterst serieus onderzoek verricht naar de vele kwaliteiten van varkensmest. Lauwe poep blijkt niet alleen geschikt als hoofdingrediënt van partijprogramma's of sentimentele televisie, je kunt er ook dingen mee doen waar we echt iets hebben.

Helaas hebben tests niet uitgewezen dat we fijne verse varkenspoep kunnen raffineren tot bijvoorbeeld benzine, maar de rijke oliën die erin zitten zijn wel zeer geschikt om asfalt mee te maken en Oil of Olaz-rommel natuurlijk. De onderzoekers hebben iets in elkaar gedraaid wat ze PiGrid hebben genoemd. Toegevoegd aan asfalt verlengt het de levensduur van het wegdek door scheurvorming tegen te gaan. Het allermooiste is dat dit schitterende varkensdestillaat ook huiselijke toepassingen heeft, want je kunt er een prima vloertje van aanleggen. Wondere wereld.