Gerechtigheid. Max Verstappen TWEEDE na penalty Rosberg

We waren al lyrisch over de megaprestatie van Max Verstappen op Silverstone vanmiddag, maar het wordt nóg beter: Nico Rosberg heeft 10 seconden straftijd gekregen vanwege illegale coaching door zijn team. Max heeft dus - net als vorige week - P2!

Een kleine recap: in de slotronden van de GP van Silverstone kreeg Nico Rosberg ruzie met zijn versnellingsbak, waarna zijn Mercedes-team hem over de radio vertelde welke setting hij moest invoeren en dat hij bovendien de zevende versnelling moest mijden. Geheel tegen de regels van het nieuwe radioverkeer in, dat alleen communicatie toestaat als er direct gevaar dreigt. Bovendien redde dit de tweede plek van Rosberg, anders was hij ver teruggevallen.

De stewards lieten al weten dat het voorval onderzocht zou worden. Inmiddels zijn ze tot de conclusie gekomen dat een penalty van 10 seconden op zijn plaats is. Hiermee zijn we het volledig eens: deels uit puur en onversneden chauvinisme, maar ook omdat je wel móet straffen in dit geval. Als je niet van plan bent te handhaven, heeft dit soort nieuwe regels helemaal geen zin.

De definitieve klassering is nu: #1 - Hamilton ; #2 - Verstappen ; #3 - Rosberg ; #4 Ricciardo.

Mercedes heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar voorlopig ligt Rosberg in de klassificatie nog maar één puntje voor op zijn stalgenoot en aartsrivaal Hamilton.


Foto: een dolblije Max toen hij nog dacht dat hij P3 had.