Renault plakt een kofferbak achter de Megane

Soms rij je in een auto en dan blijk je koffers mee te moeten nemen, maar waar laat je ze? Inderdaad in de kofferbak, Renault heeft de Megane dus wat verlengd met ruimte voor bagage.

Doorgaans is de toevoeging van een doos achter een prima compact auto-ontwerp geen echt groot succes. Een sedan is een hatchback met een extra verhuisdoos erachter, of een stationwagen waar een hap auto uit is genomen. Het is de ontwerpers van Renault echter gelukt om een heel aardig resultaat te boeken met de nieuwe Megane Sedan. De gewone Megane was er al sinds 2015, de stationversie werd in maart van dit jaar gepresenteerd, er is ook een ruimteschipversie en nu is er dus ook een sedan.

Het model heeft dezelfde foefjes in het interieur die de eerdere Meganes ook al hebben. Dus een soort iPad in de middenconsole en 7 inch digitaal-beeldscherm-dashboard plus een kleuren head-up display voor de bestuurder. Onder de motorkap leggen de bouwers twee soorten benzinemotoren en drie verschillende diesels. Uit dat laatste feit kun je afleiden dat het model niet naar westelijk Europa gaat komen, waar diesel zo langzamerhand in de ban gaat. De benzinedrinkers kunnen kiezen uit de SCe 115 met een handmatige vijfbak of een CVT en de sportieve TSCe 115 met een DCE dubbele koppeling flappy paddle-transmissie of een manuele zesbak. De dieselaars kiezen voor de dCi 90 of dCi 130 met een handmatige zesbak of de dCi 110 met diezelfde zesbak of de flipperknopdubbelkoppelingsrobotbak.

De auto wordt niet in het stakingsgevoelige Frankrijk in elkaar gelast, maar in de Turkse fabriek van Renault. Zoals gezegd gaan we de auto in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk waarschijnlijk niet te zien krijgen. Hij houdt het bij de, eh hoe zullen we het zeggen, opkomende markten. Het dichtstbijzijnde land waar de kofferbak-Megane verkocht gaat worden is Polen, maar je zou de auto ook in Australië en de Oekraïne kunnen tegenkomen.