Hamilton: ik moet gaan oppassen voor Verstappen

Het niet te stoppen racetalent van Max Verstappen bedreigt nu ook de koplopers in het Formule 1-veld. En ze weten het.

Mercedes schrok zich afgelopen weekend kapot toen bleek dat Max Verstappen op een licht vochtige baan sneller bleek te zijn dan de oppermachtige zilveren pijlen. Daarnaast ligt de Nederlander de afgelopen races op de loer om elke fout van de Mercedessen keihard af te straffen. Iets dat al resulteerde in drie podiumplekken.

Lewis Hamilton maakte er na afloop van de race op Silverstone nog grapjes over met Max, maar de Brit voelt serieus de hete adem van Verstappen in zijn nek. "Max reed een fantastische race en blijft aantonen dat hij een coureur is om rekening mee te houden", zo klinken de bewonderende woorden van het social media icoon. Toch vertrouwt Lewis erop dat de Duitse ster de betere auto is. "We wisten dat ze (Red Bull Racing) snel zouden zijn. Voor de race zeiden ze dat we een have seconde per ronde sneller zouden zijn dan de Red Bulls", onthult hij. "Ik weet niet of het een halve seconde was, maar we waren zeker sneller dan ze."

Ook Mercedes-opperhoofd en parttime babysitter voor coureurs met egoproblemen, Toto Wolff, blijft onder de indruk van de jonge racer. "De Red Bull is normaal al een auto die het erg goed doet in de regen. Maar zijn racetechniek is spectaculair. Aan de manier waarop hij zijn wagen positioneert kan je zien dat hij een goede auto onder zijn kont heeft. Hij is in staat om een geweldig gevecht te leveren." Ja Toto, de Red Bulls komen eraan!

Over anderhalve week mag de laagvliegende Hollander zijn succesreeks voortzetten in Hongarije. De kans op een volgende podiumplaats is reëel, omdat de Hungaroring naar verwachting gunstig is voor de Red Bull. Zowel Verstappen als Ricciardo hebben voor minder setjes supersoft banden gekozen in ruil voor meer setjes soft. Met dit tactische trucje hopen ze voordeel te halen ten opzichte van de Ferrari's en Mercedessen. Voor Max' favoriete slachtoffer Nico Rosberg hangen er nog dreigende wolken boven het raceweekend. Als hij zijn versnellingsbak nog moet verwisselen kan hem dat een gridstraf opleveren bij de start. Iets waar Max waarschijnlijk niet om zal treuren.