Bizarre aanklacht Hyperloop: sekscontracten en doodsbedreigingen

Brogan Bambrogan was voorbestemd uw vervoer over land te revolutioneren, maar helaas mocht het niet zo zijn. De mede-oprichter is weg bij Hyperloop One en klaagt met enkele anderen zijn voormalig werkgever aan, onder anderen voor doodsbedreigingen.

Het kan snel gaan in het techwereldje: amper 2 jaar na zijn aanstelling heeft Bambrogan in juni 2016 de benen genomen bij Hyperloop, en zijn vertrek was niet prettig, want in de nasleep volgt een vette rechtzaak.

Met name mede-oprichter, bestuursvoorzitter, en vroege investeerder Shervin Pishevar (foto) moet het ontgelden: hij en andere topmensen zouden budgetten hebben verkwanseld, familieleden en vrienden zonder kennis van zaken aan baantjes hebben geholpen (we noemen dit de Wilma Verver-methode, vrij naar de inmiddels failliete nepotistisch-rancunzeuze VVD-tuthola). Daarnaast werd de tijd van werknemers - die niet per uur, maar in aandelen worden betaald - verspild door celebs en vriendjes fabrieksrondleidingen te geven, en - dit vertalen we niet - "conspired to augment their personal brands, enhance their romantic lives, and line their pockets (and those of family members)." Kortom, één grote nepotistische bende daar, als je ex-CTO Bambrogan en zijn mede-aanklagers David Pendergast (Assistant General Counsel) en William Mulholland (Vice President of Finance) mag geloven.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar dit soort tumult is natuurlijk killing voor een startup die zijn eerste echte business in de VS en daarbuiten nog moet creëren en volledig afhankelijk is van investeerders. Wat tegen Pishevar spreekt is de benoeming van diens broer Afshin - een letselschadeadvocaat - tot General Counsel en hoofd juridische zaken, en het verdubbelen van het contract van een PR-firma kort nadat Pishevar met de PR-dame de koffer in dook. Toen de twee uit elkaar gingen werd het contract plotseling opgezegd. Cold blooded.

Nadat enkele engineers hadden geklaagd over de nieuwe aanstelling van Afshin - die volgens zijn LinkedIn al sinds december 2014 bij Hyperloop werkt - zou deze bovendien een strop op Bambrogans bureaustoel gelegd te hebben, iets waarvan camerabeeld schijnt te zijn. Kortom: alle vuile was wordt buiten gehangen, iets dat Elon Musk met lede ogen zal aanzien. Hij heeft verder helemaal niets meer met Hyperloop te maken, maar het Hyperloop-idee komt uit zijn koker (har har) en dus straalt deze sores toch op hem af. En de man heeft al genoeg aan zijn hoofd. Zoals meesterplannen smeden, of heel bekrompen kritische journo's twitblocken bijvoorbeeld.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deec0e74d3c0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });