Wie betaalt in hemelsnaam €120.000 voor Schumi's Mercedes?

Niemand, dat is wie. Toch is de verkoper er heilig van overtuigd dat deze oude E-Klasse met 2 ton op de klok meer mag kosten dan een splinternieuwe E43 Estate. Misschien als voormalig eigenaar Schumacher zijn laatste adem uitblaast, maar nu niet.

Af en toe kom je opmerkelijke advertenties tegen in autoland. Zoals die ene keer dat er een Ferrari met velgen van $1 miljoen te koop werd aangeboden, wat niets anders dan een slimme manier van aandacht genereren was. De verkoper van bovenstaande Mercedes E55 AMG Estate - die ooit aan Michael Schumacher toebehoorde - lijkt echter serieus. Afgezien van de bewijsbaar eerste bekende eigenaar - Schumacher nam hem in 1998 in Zwitserland in ontvangst -  is er weinig bijzonders aan de auto die in de Duitsmediaas de ronde doet. Het is een bijna 20 jaar oud volgestopt E-Klasse bakbeest, met een 5,5 liter V8 die zonder blaasinstrumenten 354 pk en 530 Nm levert, zuipt als een tempelier, en al bijna 200.000 km mee gaat. Op de achterkant prijkt een Nürburgringsticker.

U kunt hem voor de vraagprijs van 119.500 euro afhalen in Berlijn, maar daar koopt niemand hem voor. Mocht Schumi binnenkort overlijden, wat we niet voor onmogelijk houden, dan wordt het wellicht een collector's item. Om de link nog even te onderstrepen werd overigens een buste van Schumacher (met Ferrari-petje) op de passagiersstoel gezet. Dus.