Amerikanen dwingen Aston Martin tot belachelijke recall

The land of the free and the home of the brave. Maar niet altijd. Als het om belachelijke voorschriften gaat kunnen de Amerikanen meedoen met de ergste dictatuur. Momenteel is Aston Martin slachtoffer van de rubberentegelregeltjeszucht.

Het heeft nogal een tijdje geduurd voordat de NHTSA erachter kwam dat Aston Martin een prima functionerend maar illegaal systeem in de sloten van hun deuren heeft zitten. De Britten moeten nu ruim 6.000 van hun auto's terughalen om er ouderwetse sloten in te laten zetten. 

De wagens hebben nu een systeem dat in Europa vrij veel voorkomt in de deuren zitten: doe je de deur op slot dan worden de handles aan de binnenkant uitgeschakeld. Daardoor kun je de auto niet meer van binnen uit openmaken als hij op slot zit. Is gevaarlijk volgens de Amerikanen, want daardoor kun mensen zich opsluiten in de auto. Daar hadden de ontwikkelaars natuurlijk ook over nagedacht: de deur kán niet van buiten op slot als er nog iemand in de auto zit - de inzittende kan dus wel van binnen uit de auto op slot doen. Dat geavanceerde systeem is alleen veel te modern voor de Amerikanen, er moet gewoon een ouderwets slot op. Dus moeten er 6.000 Astons terug naar de dealer voor nieuwe-oude sloten. Maakt de auto's meteen een stuk diefstalgevoeliger: stel je voor dat je je dakloze Aston Martin even parkeert met het tentje omlaag: je doet de deuren op slot en dan zijn ze dus ook echt dicht, ook het handjes over het raam maakt de deur niet open. met de nieuwe sloten maak je de deur alsnog open.