Schadeherstellers zijn dol op Pokémon Go-spelers

Het smaldeel der Pokéspelers dat van een eencellige persuasie is speelt in de auto, en parkeert deze en masse tegen bomen en andere harde objecten. Want als je zo'n Pidgdinges vangt krijg je weinig meer mee van wat er om je heen gebeurt.

Pokémon Go mag gerust dé hype van juli genoemd worden. De marktwaarde van Pokébedenker Nintendo verdubbelde, en Niantic - de voormalige Google-dochter die de game onder licentie maakt - heeft na de uitrol over meerdere landen te maken met zwaar rokende servers.

Wat ook rookt is de motorruimte van je auto als je er -al Pokéballs afvurend- mee tegen een boom rijdt. Deze geweldige mod die we iedere Pokémonspeler kunnen aanbevelen zou dit probleem kunnen verhelpen, maar nog niet iedereen is er van op de hoogte. Maar serieus, de massahysterie is real: ergens verschijnt een Poképoppetje en de mensen rennen er naartoe alsof er achter ze een Afghaanse IS-tiener met een bijl helemaal The Shining gaat. Logisch dat er dan zo nu en dan een auto sneuvelt.

In upstate New York knalde iemand al Pokémon Go'end bepaald niet zachtzinnig tegen een boom, en het ergste was dat het niet zijn eigen auto, maar die van zijn broer was. En ook elders in de VS was het raak: een Pokémeisje ging zo op in haar spelletje dat ze pardoes voor een auto liep en geraakt werd.

Aangezien de gemiddelde Pokémonspelers die wij op straat ontwaren het formaat van een plus-sized Snorlax hebben zijn we benieuwd of de auto er zonder schrammetje van af kwam. Maar de moeder van de Poké-trottel was er snel bij om met de beschuldigende vinger overal naartoe te wijzen, behalve in de richting van haar kroost. En daar houdt het niet op, ook skateboarders klappen voor de verandering eens niet van een trapleuning, maar al smartphonestarend door Poké-afleiding.

Dus kinderen: als je Pokémon wilt spelen, zorg er dan voor dat je een chauffeur hebt. Eentje met een BMW M3 bij voorkeur. Ondertussen grijpen wij de hele Pokéhype nog even aan om een gouwe ouwe South Park te pluggen. Check 'm hierrrrr!