Audi stopt met planeet vernietigen

Audi gaat elektrisch. Vertegenwoordigers en directeurs kunnen u straks dus geruisloos naderen. Waar Dieselgate al niet goed voor is.

Audi behoort zoals bekend tot het Volkswagen-concern. Wij weten niet of u gisteren het nieuws heeft gezien, maar anders moet u beslist even klikken. Als alle beschuldigingen van de Amerikaanse openbaar aanklagers klopt, is VW toch een beetje de katholieke kerk onder de autobouwers. Qua doofpot. Dat straalt, om een groot staatsman te parafraseren, slecht af op het merk.

Een enorme PR-campagne is na Dieselgate dus wel op zijn plaats. Het is wel aardig dat die exercitie ook nog wat geld oplevert, dus meer inzetten om elektrieke auto's is de gemakkelijkste keus. Daarom heeft het VW-concern aangegeven de komende tien jaar maar liefst dertig nieuwe EV's op de markt te brengen en in 2025 per jaar twee tot drie miljoen van die dingen weg te zetten. 

Voor Audi betekent dat volgens ingewijden dat het merk jaarlijks een dikke miljard euro investeert in R&D op het gebied van elektrische aandrijflijnen en zelfrijdende auto's. De Ingolstädters zouden verder vanaf 2018 een volledig elektrische SUV in hun Brusselse fabrieken produceren. Daarnaast zijn er goed geïnformeerde roddels die zeggen dat Audi in Mexico een volledig elektrische Q5 gaat bouwen.

Wij verwachten dat het Volkswagen-concern inmiddels ook bezig is om toch emissies te onttrekken aan EV's en daar tegelijkertijd manipulerende en onderdrukkende software bijlevert. Da's ook een vak.