Als we er zo uitzagen hadden we nul verkeersdoden

Mensen zijn broze wezens: geen exoskelet, maar alleen een dun laagje huid dat onze botten en vitale organen beschermt. Stoot een keer hard je hoofd of val verkeerd, en je nekwervels gaan er aan. Allemaal dingen waar deze Graham geen last van heeft.

Laten we de religekkies allereerst geruststellen: er zijn geen mad professors beziggeweest in laboratoria om God te spelen, danwel mensen fysiek naar hun eigen ideaalbeeld te boetseren. Wat dit wel is, is een design gemaakt door artiesten met input van medische professionals, dat toont hoe een mens er uit zou zien als zijn kwetsbare punten beter werden afgeschermd. Het resultaat heeft een naam: Graham. Sexy, no?

Het meest kwetsbare stukje mens blijft het hoofd, daarom heeft Graham de Juggernaught een gigantisch brede schouderpartij waaruit de nek compleet is verdwenen, om alle natuurkundige krachten te kunnen weerstaan, en een hoofd dat eh... nogal anders is. 

Het project is een initiatief van de Australische Transport Accident Commission (TAC). Via een hele rits video's wordt elk lichaamsdeel nagegeaan, en welke modificaties nodig zijn om weerbaarder te worden. Omdat we er met onze antropomorfe bril naar kijken kan het er allemaal wat onsmakelijk uitzien, maar we weten we wie het laatste lacht als jij en Graham met 100 per uur frontaal een muur raken.

Als het u om het even is blijven we liever toch onze huidige vorm houden, en vertrouwen liever op de steeds beter wordende veiligheidssystemen in auto's. Je wilt niet nadenken over hoe het is om zo'n hoofd en nekpartij op tempo 20 trappen omhoog te jagen.

Op deze heersende site kan je Graham a.k.a. the human CHUD uit alle hoeken bekijken.

Meer video via deze playlist.