Hoera! Bugatti gaat de Galibier maken, of een SUV?

Er komt nog een Bugatti aan als het aan de CEO ligt. Welke van de vier mogelijke strategieën zouden de Franse Duitsers kiezen voor hun nieuweling?

De in 2010 getoonde Bugatti Galibier werd jammer genoeg bij het grofvuil gezet toen de CEO vertrok. Alle middelen moesten naar de ontwikkeling van de Chiron. Nu die hypercar klaar is wordt het tijd om de bakens weer te verzetten. De vertrokken CEO is weer terug en met hem zijn de plannen voor een extra model ook weer opgepakt. Het bedrijf wil zichzelf duurzaam (niet in de mileuzin) in het portfolio van de Volkswagen Group nestelen en zo onafhankelijk mogelijk van het dieselschandalenbedrijf handelen. Dat kan alleen als ze genoeg modellen hebben en genoeg wagens op de weg kunnen zetten.

Elk zichzelf respecterend Duits automerk heeft tegenwoordig een enorme rits aan crossovers, crossunders, SUV's en andere bijzondere modelletjes in zijn gamma. Bugatti kan daar als Francogermaans merk niet bij achterblijven en haalt de Galibier weer van de rommelzolder. CEO Wolfgang Durheimer heeft een zwak voor de übersedan en de technische vernieuwingen die Bugatti erin kan doorvoeren. Het model zou tegenstand moeten bieden aan de nieuwe Rolls-Royce Phantom die in aantocht is. Dat zou echter ook betekenen dat het model de concurrentie aangaat met de de Bentley Mulsanne, een tamelijk vreemde gedachte is aangezien Durheimer ook CEO is van Bentley. De Galibier ligt natuurlijk nog veel hoger in de markt dan die twee wagens.

Kijkend naar de platformen die VW in de groep heeft zitten lijkt een nog luxere Bentley Bentayga of iets gebaseerd op de Porsche Panamera voor de hand liggend. SUV's worden in belachelijk grote aantallen verkocht, het platform van de Panamera is net nieuw en dat gaat ook een belangrijke rol spelen binnen het Bentley-bedrijf. 

De andere twee opties zouden een model onder de Chiron kunnen zijn, of een zeer vooruitstrevende elektrische auto kunnen zijn, volgens ingewijden. Het gaat in ieder geval nog een paar jaar duren voordat we het weten, Durheimer vindt het namelijk ondoenlijk om twee verschillende modellen tegelijk te produceren. Hij wil zijn aandacht niet hoeven te verdelen. Dus nu allemaal even snel een Chiron aanschaffen, dan kan Bugatti verder met de Galibier.