Schitterend: Tesla's Autopilot laat je lekker hard rijden

We hebben het wel een beetje gehad met dat gezeik over het dodelijke ongeluk en de rol van Tesla's Autopilot daarin. Tijd voor wat goed nieuws over het ongeluk.

Volgens de Amerikaanse onderzoeksbobo's van de [hier onzinnig lang acroniem] reed de ongelukkige Tesla 74 mijl per uur ten tijde van het ongeluk. Dat lijkt op het eerste gezicht slecht nieuws, want anti-autofreaks kunnen dan weer drammen dat snelheid dodelijker is dan Khadaffi met een kapmes, maar laten we het van de andere kant bekijken. Autopilot neemt veel taken de automobilist over, maar niet die van zijn moeder. Het begrenst je topsnelheid niet.

Vrijwel nergens in de VS kun je binnen anderhalve maand bij een supermarkt komen. Niet alleen omdat het land wat overmaats is, maar ook omdat er geriatrische snelheidslimieten gelden. Er is een klein stukje verlaten wegdek in Texas waar je 85mph (140km/h) mag, maar veel snelwegen mogen niet sneller dan met 65mph (3,2km/h) worden doorkruist. Zonde. Vindt Tesla dus ook, leiden wij af uit het onderzoekje naar het ongeluk.

Hoewel Autopilot was ingeschakeld, reed de aanstaande dode 74mph waar hij maximaal 65 mocht, want Florida - waar alleen maar gepensioneerde Joodse tandartsen wonen. Dit is handige consumenteninformatie, vooral als je Autopilot gebruikt om extra-efficiënt PokémonGool te spelen. Ja, jongens, de toekomst is mooi, zeker zonder snelheidsnanny.