Zo word je keihard gefriendzoned door Ford

Pijnlijk! Ben je net rücksichtslos afgewezen door dat enorm aantrekkelijke model, stelt ze voor dat jullie toch gewoon vrienden kunnen blijven.

Vanaf de eerste seconde dat het doek van de nieuwe Ford GT is getrokken zijn duizenden petrolheads verliefd geworden op de Amerikaanse supercar. Liefst 7.000 geïnteresseerden schreven zich in voor de auto, maar Ford bouwt slechts 500 exemplaren. Dat betekent dat 6.500 liefhebbers teleurgesteld moesten worden en vandaag is het bijltjesdag.

Ford heeft iedereen die zich heeft aangemeld vandaag een email gestuurd. Bij 500 personen begint dit bericht met "Congratulations!", maar het merendeel krijgt gewoon een "dank je, maar helaas" in de digitale brievenbus.

Toch best jammer als je net een half miljoen euro opzij had gezet om de gaafste Ford in decennia te kopen. Het bedrijf probeert nog een stukje hoop te injecteren door te melden dat ze aan je denken als het productieaantal wordt verhoogd. Iets dat gezien de overweldigende interesse niet ondenkbaar is. Het nadeel is alleen dat de GT daar minder exclusief van wordt en dat valt weer slecht bij de huidige groep kopers.

Het laatste deel van de brief is het pijnlijkste gedeelte. "Ondertussen, moedigen we het aan om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, mededelingen en informatie via onze website." Oftewel: "Sorry dat we je droom zojuist naar de klote hebben geholpen, maar blijf ons vooral volgen."  Het schrijfsel sluit af met: "Nogmaals bedankt voor je passie voor onze nieuwe supercar." Ja joh, wrijf het er nog een keer in.